Reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - naša najbolja selekcija poražena je večeras u Beču od Austrije sa 1:0.

Austrija je od starta krenula odlučno i već u četvrtom minutu ozbiljno zaprijetila preko Baumgartlingera čiji je udarac glavom sjajno odbranio Poleksić. Domaćin je bio izuzetno opasan i prijetio preko Arnautovića i Okotie, ali je mreža našeg tima ostala netaknuta.

Nakon početnog pritiska domaćina Crna Gora je uspjela da stane na loptu, ali bez prave šanse za gol. Upravo u tom periodu Austrija je stigla do gola - u 24. minutu raspoloženi Arnautović je pobjegao Saviću taman koliko treba da ubaci oštar centaršut za Okotiea koji je bio brži od Baše i sa nekoliko koraka savladao nemoćnog Poleksića.

U finišu prvog poluvremena Austrija je imala još nekoliko dobrih prilika da duplira prednost, ali je naš golman Poleksić bio na visini zadatka prilikom pokušaja Arnautovića, i Harnika, dok je u sam smiraj poluvremena i Baša sa gol crte "počistio" pokušaj Junuzovića.

Brnović je na poluvremenu uveo Stevana Jovetića umjesto Simona Vukčevića, ali je prvu veliku priliku imala Austrija - holandski arbitar Nijhuis dosudio je sumjniv faula Bećirajem u napadu, a nakon brzo izvedenog prekida Arnautović je odlično centrirao za Harnika koji je pogodio prečku. Sjajnu priliku da riješi meč imao je i rezervista Hinterzer u 68. minutu kojeg je Jnuzović lansirao samog pred Poleksića, ali je mladi vezista, pomalo i sebično pokušao da predribla našeg golmana i promašio.

Tek ulaskom mladog Jovivića igra naše selekcije je dobila živosti, a prva prava šanse je stigla u 74. minutu kada je upravo mladi vezista Sutjeske lansirao na gol kapitena Vučinića koji nije iskoristio "zicer" za izjednačenje. Brnović se potom upustio u potpuni rizik i zamjenio Božovića napadačem Damjanovićem. Rizik koji se umalo isplatio kada je u 87. minutu Vučinić nakon sjajnog centaršuta Savića sjajno šutirao, ali je golman Austrije Almer sjajno intervenisao i ugasio sve nade Crne Gore da može do boda na teškom gostovanju...



Austrija - Crna Gora 1:0 (1:0)

Ernst Hapel stadion, Beč
Gledalaca: 44.200

Sudija: Bas Nijhuis (Holandija)

Strijelac
1:0 - Okotie 24'

Žuti karton
Junzović, Baumgarlinger - Austrija
Zverotić, V.Božović, Simić - Crna Gora

Austrija: Robert Almer, Aleksandar Dragović, Martin Hinterger, Kristijan Fuks, Marko Arnautović (od 63' Lukas Hinterzer), Dejvid Alaba, Rubin Okotie (od 83' Valentino Lazaro), Zlatko Junuzović (od 77. Štefan Ilzanker), Martin Harnik, Žulijan Baumgartlinger, Florijan Klajn. Selektor: Marsel Koler.

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Vladimir Volkov, Marko Baša, Simon Vukčević (od 46' Stevan Jovetić), Mirko Vučinić, Fatos Bećiraj, Stefan Savić, Elsad Zverotić (od 70' Vladimir Jovović), Vladimir Božović (od 76. Dejan Damjanović), Nemanja Nikolić, Marko Simić. Selektor: Branko Brnović.