Dan nakon remija sa Lihtenštajnom, naša "A" selekcija se preselila na drugi kraj Austrije - u Beč gdje će u nedjelju igrati važnu kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Izabranici Branka Brnovića trenirali su večeras u trening centru bečkog Rapida.

Trening je protekao u dobroj atmosferi, misli igrača i stručnog štaba su okrenute samo ka Austriji. Igrači koji su odigrali cijelu utakmicu odradili su trening oporavka, dok su ostali radili sa nešto jačim intenzitetom.

Unsjenci lošeg rezultata ostala je dobra igra naše posljednje linije koja je ostavila malo prostora Lihtenštajnu da postigne gol.

"Odbrana jeste odradila svoj dio posla, mada zaista nije bilo nešto mnogo posla. Nema se šta kome zamjeriti, jer su momci dali maksimum svojih mogućnosti, možda je samo nedostajalo malo više koncentracije u završnici. Treba ostati miran, držati glavu gore i ići na pobjedu protiv Austrije u nedjelju" rekao je naš golman Vukašin Poleksić.

Poleksić smatra da se loš rezultat iz Vaduca može nadoknaditi pobjedom u Beču.

"Prvog dana okupljanja sam rekao da idemo na šest bodova, ali da bismo bili zadovoljni sa četiri. Čistomsumnjam da će još neko izgubiti bodove na ovaj način, ali mislim da imamo kvalitet. Treba da se odmorimo i psihički pripremimo i siguran sam da možemo pobijediti Austriju", kaže Poleksić.

Austrija je u Kišinjevu upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama, iako je meč završila sa igračem manje. Naš golman, međutim, ne smatra da će umor imati ključnu ulogu u nedjeljnom duelu na stsdionu "Ernst Hapel".

"Austrija će biti umorna kao i mi, s tim što mi imamo nekoliko svježih igrača. Ipak, kada izadjete na teren i krene nadmetanje 11 na 11 zaboravi se umor i svi problemi. Ostaju samo želja, volja i koncentracija. Ko to bude imao, taj će i pobjediti", istakao je Poleksić.

Posljedni trening pred duel sa Austrijom Crna Gora će odraditi sjutra u 18 časova, u terminu kada će se igrati i utakmica. Pola sata ranije biće organizovana pres konferencija naše selekcije.