Selektro "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je danas spisak igrača za duel sa Moldavijom, prvi u kvalifikacijama za EURO koji se 2016. godine igra u Francuskoj.

Brnović se oslonio na provjerene snage pa je za meč sa Moldavcima pozvao 24 igrača koji su već nosili dres seniorske reprezentacije. Među "hrabre sokole" vraća se Petar Grbić, dok je povjerenje selektora dobio i vezista Sutjeske i mladi reprezentativac Vladimir Jovović.

- Teško je igrati pod imperativom pobjede protiv Modlavije, ali ako želimo da napravimo nešto u ovim kvalifikacijama, onda moramo krenuti pobjedom. Napašćemo ih, pokušaćemo da što prije postignemo gol. Jer što više bude odmicala utakmica, a mi ne budemo stvarali šanse i davali golove, uvući će se nervoza, i to ne valja. Samo očekujem tri boda. Mislim da se ovoj ekipi više ne može desiti onaj duel sa Moldavijom u Podgorici. Mnogo smo kvalitetnija ekipa od njih, ali to treba dokazati na terenu. Grbić je standardan u Partizanu, i postigao je nekoliko golova... Što se tiče Jovovića pratio sam ga prošle godine, kao i ove, i on zaslužuje pažnju, fizički je mnogo spreman. Baša se nada da će moći da nam pomogne, što mene raduje. Dolazi na pripreme, vidjećemo kakva će biti situacija. Navikli smo na probleme, ako ne bude mogao, ima igrača koji će ga zamijeniti, ali sam i ja kao i on optimista, rekao je selektor "hrabrih sokola".

Brnović je dodao da nas očekuje teška borba za plasman na EURO u jakoj grupi u kojoj postoje četiri favorita.

- U teškoj smo grupi i nijesmo favoriti za prolaz. Gledaćemo da najprije obezbijedimo treću poziciju, a onda da napadnemo jedno od prva dva mjesta. Uvijek ponavljam, ako reprezentacija bude spremna, igrači budu zdravi i ako pojedinci budu više igrali u svojim klubovima, onda možemo da pariramo svima. U suprotnom, opet ćemo imati dosta problema. Znam da se i ostale reprezentacije pribojavaju nas, jer smo mi do famoznog drugog poluvremena sa Ukrajinom bili prvi u grupi. Nadam se da se takve stvari više neće ponavljati, rekao je Brnović.

Selektor ističe da ne brine za napad zbog dobre forme igrača, već da su najveći problemi u veznom redu.

- U razgovoru sa Vučinićem i Jovetićem nakon završetka prošle sezone, rekao sam im da treba dobro da se odmore od fudbala, da prođu kompletne pripreme sa klubovima. Jovetić je sinoć odigrao možda najbolju utakmicu u karijeri, posebno drugo poluvrijeme. Mirko je odlično raspoložen, nema povreda... Sa njima dvojicom i Damjanovićem, reprezentacija je na visokom nivou. Dakle što se tiče napada ne moramo da brinemo, mislim da je i sa odbranom sve kako treba, jedino je problematičan vezni red. Samo je Nikola Drinčić standardan u klubu i u dobroj je formi, dok ostali igrači još nisu uspjeli da se u potpunosti nametnu, zaključio je selektor.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedjelja, 1. septembar 2014. godine u hotelu "City" u Podgorici.