LICENCU DOBILI BUDUĆNOST, SUTJESKA I GRBALJ

Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 30.04.2009. godine, donijela je odluke o izdavanju UEFA licence za sezonu 2009/10.


Od deset klubova koji su podnijeli zahtjev, licencu su dobila samo tri: FK "Budućnost", FK "Grbalj" i FK "Sutjeska". Zahtjevi FK "Mogren", FK "Rudar", OFK "Petrovac" i FK "Lovćen" su odbijeni zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je zahtjev FK "Zeta" odbijen zbog neispunjavanja finansijskih i infrastrukturnih kriterijuma. Zahtjevi FK "Jezero" i FK "Jedinstvo" za izdavanje UEFA licence su odbijeni zbog neispunjavanja infrastrukturnih, sportskih, personalno-administrativnih, pravnih i finansijskih kriterijuma.

Klubovi čiji su zahtjevi odbijeni imaju pravo žalbe. Rok za žalbu je pet radnih dana od dana dostavljanja odluke prvostepene Komisije.

Crnogorski predstavnici će naredne sezone imati četiri mjesta u evropskim takmičenjima. Tri mjesta su rezervisana u kvalifikacijama za Evropsku ligu (UEL), a jedno u kvalifikacije za Ligu šampiona (UCL).