Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je pripreme za prijateljske mečeve sa Slovačkom i Iranom. „Hrabri sokoli“ su danas odradili drugi trening u svojoj bazi na Starom aerodromu. Ekipi se priključio i Vukašin Poleksić koji je propustio jučerašnji trening.

Pola sata prije istrčavanja na travnati tepih glavnog terena na Trening kampu FSCG o prijateljskim mečevima i ambicijama naše selekcije govorio je jedan od najiskusnijih reprezentativaca Vukašin Poleksić.

- Iz okupljanja u okupljenje imamo kadrovskih problema, čini se sve više sa svakim novim okupljanjem. Mnogo je kada izostane osam devet igrača pa bi se čak i neka jača reprezentacija jedva sastavila u tom slučaju. Dobro je što igrači koji su tu imaju želju i što će pokušati da na pravi način nadoknade izostatak velikog broja igrača. Sigurno da su svi pozvani igrači zaslužili poziv i mlađi igrači će imati maksimalnu podršku nas iskusnijih. Izaći ćemo bez presije da odigramo obije utakmice i pokušamo da napravimo što bolji rezultat, rekao je Poleksić.

Golman našeg nacionalnog tima ističe da su pobjede u prijateljskim mečevima bitne, ali da je sve podređeno tempiranju forme za početak kvalifkacija za Evropsko prvenstvo.

- Pobjede u prijateljskim mečevima sigurno dosta znače. Mi u svaki meč ulazimo kao da je kvalifikacioni i naša želja za pobjedom nije sporna. Pitanje je sa kojim motivom u meč ulaze naše protivnici, ali sigurno nije kao naš jer iz manje više svih mečeva izlazimo kao pobjednici. Ipak, probaćemo da tempiramo formu za početak kvalifikacija kako bi tada ostvarili prave rezultate, dodao je Poleksić.

Mladi napadač „hrabrih sokola“ Luka Đorđević ističe da naš tim očekuju dueli sa dva jaka protivnika. 

- Imamo dvije dobre provjere sa dva jaka protivnika. Nismo u najboljem sastavu ali ćemo se potruditi da odigramo što bolje i da u obije utakmice ostvarimo pobjedu. Neće biti lako, ali ćemo dati sve od sebe da odigramo dvije dobre utakmice. Možda postoji pritisak. Možda ga osjećaju momci koji su prvi put uz reprezentaciju, ali svi igraju fudbal da bi jednoga dana debitovali za „A“ selekciju. Eto,taj dan je došao i svi moramo da budemo na nivou, rekao je Đorđević.

Naredni, ujedno i posljendji trening u Podgorici uoči mečeva sa Slovčakom i Iranom, naša najbolja selekcija odradiće u srijedu, 21. maja sa početkom u 12.00 časova.