U Mojkovcu je proteklog vikenda održan turnir za djevojčice mlađe od 15 godina u organizaciji GrassRoots kancelarije FSCG i Ženskog fudbalskog kluba Brskovo, što je prvi turnir ove vrste u novoj takmičarskoj sezoni.

Na turniru je učestvovalo pet klubova – domaćin ŽFK Brskovo, ŽFK Breznica, ŽFK Ekonomist, ŽFK Lovćen, ŽFK Cvetex i ŽFK Durmitor - a na zelenom terenu su se oprobale ukupno 124 djevojčice. Domaćin turnira, održanog pod pokroviteljstvom GrassRoots kancelarije FSCG, bio je FK Brskovo iz Mojkovca, koji je obezbijedio uslove za igru, službena lica i medicinski tim. Svaki klub je odigrao po tri utakmice (dva puta po 20 minuta), a pobjednik turnira, po običaju GrassRoots kancelarije FSCG, nije proglašen.

- GrassRoots kancelarija FSCG će i u novoj takmičarskoj sezoni nastaviti sa organizacijom WU-15 turnirau svim gradovima gdje postoji interesovanje za ženski fudbal, kako bi pomogli klubovima da animiraju nove potencijalne članove, ali i u vidu rekvizita potrebnih za rad. Ovim vidom organizacije takmičenja istovremeno dajemo šansu svim djevojčicama ovog uzrasta da imaju redovne utakmice, ali i da se dobrim igrama i ponašanjem nametnu za narednu kadetsku selekciju i kamp za ženski fudbal koji djevojčice ovog uzrasta očekuje u sledećoj godini – rekao je direktor kancelarije za GrassRoots Zoran Mijović, koji je ujedno i selektor ženskih selekcija našeg saveza.



Turniru su, pored selektora Mijovića, prisustvovali treneri domaćih ženskih fudbalskih klubova kao i delegacija FS Kipra koja je, na preporuku Uefe, u trodnevnoj zvaničnoj posjeti našem savezu, kako bi učila iz dobre prakse našeg saveza u razvoju ženskog fudbala koja se sprovodi u proteklom dvogodišnjem periodu.

- Veoma smo zadovoljni odzivom klubova i djevojčica, njihovim napretkom u igri , kao i kompletnom organizacijom turnira za koju je bio zadužen FK Brskovo na čelu sa trenerom Vuksanom Krušćićem. Veoma je značajno što djevojčice uzrasta 13, 14 i 15 godina pored redovnih treninga u svojim klubovima imaju i što veći broj utakmica protiv vršnjakinja iz drugih crnogorskih gradova – smatra Sandra Mijović, iz Komisije za ženski fudbal FSCG.

Plan GrassRoots kancelarije FSCG je organizacija dva turnira do kraja ove godine, u oktobru i novembru, kao i tri turnira sljedeće godine, u martu, aprilu i maju.