Evropski praznik baznog fudbala, UEFA Grassroots Day obilježen je danas na Cetinju revijalnim utakmicama malog fudbala za dječake do 15 godina, otvorenim okupljanjem djevojčica istog uzrasta, ali i turnirom ženskih pionirskih ekipa iz više crnogorskih gradova.

Ova svečanost je tako uveličala proslavu stogodišnjice Fudbalskog kluba "Lovćen", najstarijeg fudbalskog kluba u Crnoj Gori, ali i proslavu dana obnove crnogorske nezavisnosti. Na turniru za muškarce, pored domaćina FK "Lovćen" učestvovale su i škole fudbala "Kale", "Viner" i "Dribling", dok su se na turniru za djevojčice takmičile pionirske ekipe ŽFK "Ekonomist" iz Nikšića, ŽFK "Cveteks" iz Berana, ŽFK "Brskovo" iz Mojkovca, ŽFK "Breznica" iz Pljevalja i domaćina ŽFK "Lovćen" sa Cetinja. Oba turnira protekla su veseloj, pravoj prazničnoj atmosferi, a okupljena djeca su pokazala veliko umijeće u baratanju loptom i potvrdila da crnogorski fudbal ima zdravu bazu na kojoj može graditi svjetlu budućnost. Grassroots kancelarija FSCG obezbijedila je svim učesnicima poklone u vidu majica sa UEFA Grassroots logom, te šalova, zastavica i ostalog promotivnog materijala sa obilježjima FSCG, dok su klubovi i škole fudbala dobili i replike fudbalskih lopti sa kojima će se igrati predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu.



- Drago mi je što smo za našu centralnu proslavu UEFA Grasruts dana izabrali baš Cetinje, s obzirom da smo na ovaj način uljepšali proslavu Dana nezavisnosti Crne Gore, stoti rođendan FK "Lovćen" i 200. rođendan jednog od velikana crnogorske istorije Petra II Petrovića Njegoša. Siguran sam da smo ovim putem uputili najmlađima još jedan poziv da se uključe u našu fudbalsku porodicu, da počnu redovno da treniraju kako bi uz neophodno i obavezno školsko obrazovanje sjutra postali zdrave ličnosti i primjerni članovi našeg društva. Ovo je samo još jedna u nizu manifestacija koje FSCG organizuje i na taj način dokazuje da je vodeća društveno odgovorna organizacija u Crnoj Gori - rekao je Zoran Mijović, direktor Grassroots kancelarije FSCG.