Podgorica će od 25. do 28. juna biti domaćin završnog turnira Đetić lige Crne Gore za sezonu 2012/13. Organizator turnira biće GrassRoots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore u saradnju sa Srednjom fudbalskom regijom FSCG, a utakmice će biti odigrane na terenu SC "Dadeks" kod osnovne škole "Vladimir Nazor".

Na sastanku sa komesarima lige i predstavnicima gradova u kojima se igralo takmičenje po grupama - Nikšića, Bara, Bijelog Polja i Podgorice - dogovoreno je da se završni turnir igra u četiri kategorije i to u sljedećim terminima:

- 25.06.2012. - generacija 2000;
- 26.06.2012. - generacija 2001;
- 27.06.2012. - generacija 2002;
- 28.06.2012. - generacija 2003.

Pravo učešća na završnom turniru zahvaljujući plasmanu u toku takmičenja po grupama stekle su sljedeće ekipe - Grupa Nikšić: Anderba, Župa, Karioke Nikšić; Grupa Bar: Federal, Zvjezdica, Libero; Grupa Bijelo Polje: Sjeverna zvijezda, Meteor, Brskovo; Grupa Podgorica: Zeta, Karioke, Malesija, Porto, Kosmos ET, Arso Milić, Arena, Venom i Olimpiko.

- Ovim turnirom ćemo zaokružiti više nego uspješnu sezonu u najmlađim takmičarskim kategorijama FSCG. Po završetku turnira analiziraćemo ostvareno i na osnovu toga napraviti plan za narednu takmičarsku sezonu. Naša želja je da sljedeće sezone liga dobije još više učesnika, naročito u gradovima gdje se ove sezone to iz objektivnih razloga nije moglo organizovati - rekao je direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović.