Fudbalski savez Crne Gore ugostio je danas u svojim prostorijama prvog šampiona Crne Gore u konkurenciji žena – ŽFK „Ekonomist“ iz Nikšića. Kapitenu Ekonomista Ivani Krivokapić pobjednički pehar je uručio generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, koji je iskoristio priliku da čestita nikšićkom klubu, ali i da ih upozna sa predstojećim obavezama na evropskoj sceni. Nikšićanke će biti prvi crnogorski tim koji će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Čestitam vam osvojenu titulu prvaka i želim vam da u istom ritmu nastavite u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u dresu reprezentacije. Vaša osvojena titula će u u crnogorskom fudbalu voditi kao istorijska, jer kao što znate do sada smo imali turnirski sistem poznatiji kao "Trofej FSCG". Želim da vam kažem da ćete Crnu Goru u predstavljati u Evropi i na žrebu kvalifikacija u Nionu 28. juna. Ekipe će biti raspodijeljene u osam grupa, a činiće ih po pet ekipa. Već se zna gdje će se turniri igrati – zemlje domaćini biće Kipar, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka, Slovenija, Malta i Finska. Takmičenje će biti najvjerovatnije u avgustu, a dalje će otići pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane ekipe – rekao je Đurđevac.



Trener Ekonomista Zdravko Jauković se zahvalio FSCG na čestitkama, ali i na velikim ulaganjima našeg saveza u ženski fudbal tokom prethodne godine.

-Želim da se u svoje i ime igračima zahvalim FSCG što su nas ugostili i dodijeli nam pehar. Ovo je veliki čin, ali mislim da smo trofej zaslužili na terenu tokom sezone. Želim da se zahvalim Fudbalskom savezu na velikim ulaganjima u ženski fudbal i naročito incijativi GrassRoots kancelarije FSCG koji nam je pomogao da značajno unaprijedimo uslove za rad i takmičenje – rekao je Jauković.

Djevojkama je čestitao i direktor GrassRoots kancelarije i selektor ženskih reprezentativnih selekcija Zoran Mijović.

- Fudbalski savez je mnogo uradio za ženski fudbal tokom prethodnih mjeseci. Sada imamo devet registrovanih klubova, a još dva se nalaze pred registrovanjem. Imamo dvije nacionalne selekcije, kadetsku i „A“, a upravo upravo gro igračica činite vi iz Ekonomista. Pored ovog pehara, to je veliko priznanje za rad koji ste uložile tokom prethodne sezone – rekao je Mijović.