Utakmicama posljednjeg kola takmičenja u Podgorici i Nikšiću, danas je završen ligaški dio takmičenje u Đetić ligi Crne Gore za sezonu 2011/12. GrassRoots kancelarija FSCG, organizator ovog veličanstvenog projekta, iskoristio je priliku da uruči priznanja najboljim ekipama koje će se krajem mjeseca u Podgorici boriti za titulu prvaka na državnom nivou.

Najbolje ekipe Đetić lige ove sezone bile su:

Grupa Nikšić

Generacija 2001: 1. Andebra, 2. Župa , 3. Bubamara.
Generacija 2000: 1. Andebra, 2. Karioke Nikšić, 3. Sutjeska.   

Grupa Podgorica

Generacija 2003/04: 1. Arena, 2. Venom, 3. Župa.
Generacija 2001/02: 1. Zeta, 2. Kosmos Ekstra tajm, 3. Arso Milić.
Generacija 2000: 1. Zeta, 2. Karioke, 3. Malesija.

Grupa Bijelo Polje

Generacija 2003: 1. Meteor, 2. Sjeverna zvijezda, 3. Ibar.
Generacija 2002: 1. Sjeverna zvijezda, 2. Brskovo, 3. Jezero.
Generacija 2000: 1. Sjeverna zvijezda, 2. Meteor, 3. Ibar.

Grupa Bar

Generacija 2002/03: 1. Libero, 2. Zvijezdica, 3. Federal.
Generacija 2000/01: 1. Federal, 2. Zvijezdica, 3. Mornar.

- Nakon sedam mjeseci takmičenja u Đetić ligi Crne Gore ne mogu sakriti veliko zadovoljstvo organizacijom, odzivom i ponašanjem svih aktera, ali i kvalitetom prikazane igre naših malih fudbalera. Ovo takmičenje je bilo zamišljeno kao pilot projekat, ali je već u svom premijernom izdanju nadmašilo sva očekivanja i postalo najmasovniji sportski projekat u Crnoj Gori pošto je svake subote i nedelje okupljalo 3.500 do 4.000 dječaka i djevojčica - rekao je direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović.

Krajem mjeseca će u Podgorici biti organizovan završni turnir za ovu sezonu, nakon čega će biti obavljeni sastanci sa predstavnicima gradova domaćina na kojima će se analizirati učinjeno i razgovarati o organizaciji takmičenja za narednu sezonu kako bi Đetić liga bila još masovnija i kvalitetnija.



GrassRoots kancelarija je izrazila veliku zahvalnost trenerima i volonterima uključenim u organizaciju Đetić lige, pa su zahvalnice dobili: Ljubomir Petrović, Duško Lučić, Predrag Ivanović, Miloš Abramović, Zdravko Jauković, Ilija Zeković, Dragoljub Nenezić, Boris Knežević, Momo Saveljić, Miodrag Durutović, Srđa Filipović, Drago Sćepanović, Aleksandar Zurić, Radovan Obradović, Goran Korać, Damjan Knežević, Stojan Ivezić, Milan Rahović, Dejan Femić, Goran Jovanović, Vladimir Rakonjac, Sava Kovačević, Dževad Rastoder, Siniša Tomašević, Rašo Dević i Novak Čelebić.

Specijalne zahvalnice GrassRoots kancelarija je uručila medijima koji su sa posebnom pažnjom pratili ovo takmičenje, televiziji Vijesti, Dnevnim Novinama i Danu, odnosno njihovim novinarima: Aleksandaru Radoviću, Dijani Drobnjak, Milošu Antiću, Dejanu Paniću i Milovanu Novoviću.