U Ulcinju je danas održan otvoreni dan fudbala za žene, akcija kojom GrassRoots kancelarija FSCG već godinu dana promoviše razvoj ženskog fudbala u većim crnogorskih gradovima. Domaćin današnjeg okupljanja bio je novoformirani Ženski fudbalski klub "Ulcinj", a akcija je sprovedena na sportskim terenima "Caušević".

Sve prijavljene djevojke su evidentirane, nakon čega su sa selektorom ženskih selekcija Zoranom Mijovićem i njegovim asistentom Zdravkom Jaukovićem odradili trening zabavnog tipa tokom kojeg su kroz animaciju i razgovor djevojčice stekle sliku o zahtjevima modernog fudbala za žene. Po završetku akcije svi učesnici su dobili poklone sa obilježjima Fudbalskog saveza Crne Gore, dok je klub domaćin u znak zahvalnosti dobio lopte za treninge i utakmice. Svi učesnici su na kraju prisustvovali revijalnoj utakmici između ŽFK "Ulcinj" i naše kadetske selekcije. Ulcinjanke su pružile dostojan otpor našoj selekciji i pokazale da će spremno dočekati početak takmičenja u 1.ŽFL naredne sezone.

- Veoma nam je drago što smo na ovaj način promovisali novi ženski fudbalski klub u Crnoj Gori. Cilj "Open Girls Day" akcije je upravo promocija i razvoj ženskog fudbala, a klubu domaćinu uvijek donese korist u vidu animacije i registracije novih igrača. Naši domaćini, trener ŽFK "Ulcinj" Drago Vukčević, vlasnik sportskih terena Mišo Caušević i predstavnik kluba domaćina Sergej Vujoševiž, zaista su učinili sve da ova akcija uspije. Naša dužnost je da ovakvim zaljubljenicima u ženski fudbal pomognemo kada se god za to ukaže prilika i potreba - rekla je Sandra Mijović, koordinator za ženski fudbal u FSCG.