Na pomoćnom terenu FK "Mladost" u Podgorici danas je održan fudbalski turnir posevećen djeci sa posebnim potrebama u organizaciji GrassRoots kancelarije Fudbalskog saveza Crne Gore. Polaznici centara u Podgorici, Pljevljima, Nikšiću, Bijelom Polju, Herceg Novom i Bijeloj su obišli svlačionice naše reprezentacije uz vođstvo direktora Grassroots kancelarije Crne Gore Zorana Mijovića, nakon čega su odigrali i fudbalske utakmice. Rezultat je bio u drugom planu, jer su pobjednici svi koji su igrali.

- Ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti kojima Grassroots kancelarija FSCG popularizuje fudbal kao sport, ali i život u svim sferama života i rada. Ovim turnirom potvrdili smo da fudbal pored ogromne popularnosti i ljepote posjeduje i humanu dimenziju, da pomaže u odrastanju i vaspitanju mladih. Siguran sam da će ovo biti samo prva u nizu sličnih akcija i da će naša djeca, bez obzira na sposobnosti, imati uslove da se bave sportom koji vole - rekao je Mijović.

Djeca su bila oduševljena što su boravila u istim svlačionicama kao Mirko Vučinić i Stevan Jovetić, kao i posjetom "A" reprezentativki Crne Gore Đoković, Vidić, Mugoše i Zlatičanin. Kompletan turnir je protekao u lijepoj i sportskoj atmosferi, a za sve učesnike Grassroots Kancelarija FSCG je obezbijedila poklone sa obilježjima Grasrootsa i našeg saveza, kao i lopte za igru koje će ubuduće biti korištene u njihovim redovnim sportskim i školskim aktivnostima.