Na Trening kampu FSCG danas su odigrane dvije selektivne utakmice za žensku "A" i kadetsku reprezentaciju Crne Gore. Lijepo vrijeme je privuklo i veliki broj gledalaca, koji nisu ostali razočarani igrom koju su djevojke prikazale.

- Uoči utakmica održali smo sastanak sa svim kandidatima za dvije ženske selekcije na kojem smo djevojke upoznali sa planom aktivnosti ovih selekcija u 2012. godini. Podijelili smo im plan i program za individualni rad i treninge do 13. januara, kada smo planirali zimski kamp za obje selekcije koji će biti održan u Baru. Djevojke su dobile i pravila ponašanja reprezentativaca Crne Gore, kako bi bolje razumjele šta sam status reprezentativca Crne Gore nosi sa sobom - rekao je vršilac dužnosti selektora ženskih selekcija Zoran Mijović.

Na teren su prvo istrčale kandidatkinje za WU-17 selekciju, koja je odigrala utakmicu sa muškom pionirskom selekcijom Fudbalskog kluba "Karioke" iz Podgorice. Selektor Mijović počeo je utakmicu u sastvu: Tomčić Jelena, Radunović Milica, Đurković Tatjana, Vulic Milica, Mićunovic Maja, Vujičić Nina, Đukic Darija, Bojanić Nikoleta, Bojat Tamara, Šturanović Jelena i Krivokapic Ivana, a priliku tokom utakmice dobile su i: Keković Milica, Ivaštanin Ivana, Smolović Ivana, Ćorić Katarina, Savić Jovana, Trutic Ana, Šaljaj Anita, Drašković Marija, Radović Irena i Vukotić Marija.

- Rezultat utakmice nije bio važan, ali smo vidjeli veoma zanimljivu utakmicu. Djevojke su zaista pružile dobar otpor snažnijem protivniku i pokazale da imaju zavidan kvalitet - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Nakon kadetkinja, na teren su istrčali i kandidati za žensku "A" selekciju koji su odigrali veoma uzbudljivu utakmicu koja je završena pobjedom "Bijelih" nad "Crvenim" od 5:3. Bijele je predvodila Tina Malesija sa dva gola, a po jedan su postigli Marija Mugoša, Jasna Đoković i Milena Petranović, dok je dva gola za Crvene postigla Bulatović, a jedan Kuč.



Pobjednička ekipa počela je utakmicu u sastavu: Jaredić Marina, Radanović Željka, Batrović Velika, Vujošević Suzana, Popović Tijana, Bjelica Irena, Mugoša Marija, Mrkić Jovana, Malesija Tina, Đoković Jasna, Antović Milena, a igrale su još: Žižić Marija, Vujošević Aleksandra, Kočanović Sava, Petranović Milena. Startnu postavu Crvene ekipe činile su: Čađenović Ivana, Nedić Sanja, Vešović Jelena, Vidić Andrea, Rnković Nataša, Kraja Arijana, Varagić Ivana, Zlatičanin Jovana, Bulatović Slađana, Vukčević Marija, Kuč Armisa, a šansu su dobile i: Burić Nina, Knežević Ivana, Kruščić Ivana i Popovic Tina.

- Veoma sam zadovoljan pristupom i zalaganjem svih djevojaka. Imamo dobru osnovu, ali je pred nama još mnogo rada da bi stigli na nivo koji smo zacrtali. Naredno okupljanje biće u januaru naredne godine u Baru, kada ćemo biti zajedno pet dana, pa ćemo imati i više vremena za kvalitetan rad sa djevojkama - rekao je Mijović.

Našem selektoru asistirali su treneri Zdravko Jauković, Vitko Spanjević, Vuksan Kruščić i fizioterapeut Sandra Mijović, a utakmicama su prisustvovali treneri iz ostalih crnogorskih klubova.