Grassroots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore predstavila je plan rada i aktivnosti koji će biti sproveden do kraja kalendarske godine.

Po riječima direktora Zorana Mijovića, akcenat će biti stavljen na unaprijeđenje ženskog fudbala i dječiji fudbal.

- Ove sezone prvi put u svojoj istoriji imamo nacionalno prvenstvo u ženskom fudbalu na kojem učestvuje šest klubova - Ekonomist, Pristan, Palma, Ribnica, Sport uno i Durmitor. Pored ovih klubova veliki doprinos razvoju ženskog fudbala daju Gorštak iz Kolašina, koji će se takmičenju priključiti naredne godine, te Lovćen koji trenutno ima samo mlađe kategorije. Naš savez je i ranije kroz turnirsko takmičenje "Trofej FSCG", koje je održavano prethodnih godina, pomagao razvoj ženskog fudbala, a ovog puta pored finansijske pomoći, klubovi će dobiti i kompletnu sportsku opremu  - rekao je Mijović.

Razvoju ženskog fudbala doprinijeće i formiranje i crnogorske reprezentacije i to na nivou seniorki i kadetkinja.

- U planu je formiranje "A" ženske nacionalne selekcije i kadetske ženske selekcije. Kadetsku reprezentaciju smo prijavili za žrijeb za naredno Evropsko prvenstvo, za koje će kvalifikacije početi u septembru naredne godine. Tokom narednih mjeseci obavićemo nekoliko selektivnih okupljanja, a već imamo ponude iz Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine za odigravanje prijateljske utakmice - rekao je Mijović, koji će u startu biti vršilac dužnosti selektora ženske reprezentacije, uz asistenciju trenera naših ženskih klubova.

Velika pažnja tokom narednih mjeseci biće posvećena i razvoju fudbala za djecu - u Podgorici će uskoro početi "Đetić liga" takmičenje u kojem će učestvovati škole fudbala iz glavnog grada, odnosno njihove generacije 2000, '01, '02, '03 i '04.

- Projekat je ušao u završnu fazu i biće realizovan u saradnju sa Fudbalskim savezom srednje regije (FSSR) i sponzorima FSCG. Izabrali smo Podgoricu zbog masovnosti, ali i zbog najbolje fudbalske infrastrukture za organizovanje utakmica u ovom uzrastu. Liga će se zvati "Đetić liga" i u planu nam je da bude organizovana u sve tri regije naše zemlje, pored Podgorice, izvjesno je da će slične lige biti održane u Nikšiću, Bijelom Polju i Baru, sa zajedničkom završnicom na kojoj bi učestvovale najbolje ekipe iz tri regije - rekao je Mijović.

Pored pomenutih aktivnosti Grasroots kancelarija će biti pokrovitelj amaterskih liga koje se održavaju u našoj zemlji (Biznis liga, Studentska liga, razna rekreativna takmičenja), a nastaviće i promociju fudbalske igre među nježnijim polom i najmlađima prilikom svakog okupljanja nacionalnog tima.