U cilju popularizacije fudbala među nježnijim polom, Grassroots kancelarija FSCG u nedjelju je organizovala i treći "Girls day" ovog mjeseca

- na pomoćnom terenu FK "Sutjeska" u Nikšiću okupile su 22 djevojčice iz grada pod Trebjesom koje su odradile pravi fudbalski trening, a nakon toga i odigrali utakmicu na velikom terenu.

Trening i igrice zabavnog tipa sa djevojčicama su sproveli šef Grassroots kancelarije Zoran Mijovic i trener FK Ekonomist Zdravko Jauković, uz prisustvo fizioteraperuta Sandre Mijovic, a prvi put je u ovoj kampanji učestvovala i Marija Vukčević, najpoznatija crnogorska fudbalerka koja već sedam godina igra profesionalno u Italiji. Marija je trenutno član FK "Potenca".

- Pozivu na druženje odazvale su se 22 djevojčice starije od šest godina, koje su po prvi put dožvjele iskustvo igre na fudbalskom terenu. Nadam se smo kod nekih od njih rasplamsali ljubav prema fudbalskoj igri i da će se u bliskoj budućnosti pridružiti redovnim treninzima u FK "Ekonomist" koji djeluje u Nikšiću. Drago mi je da je Marija Vukčević i zvanično postala promoter i zaštitno lice akcije koju sprovodi Grassroots kancelarija FSCG. Vjerujemo da će Marija biti predvodnik, prvi igrač buduće "A" selekcije za žene koja će biti formirana stvaranjem široke baze djevojaka koje treniraju i igraju fudbal u našoj zemlji - rekao je Mijović.

Sve djevojčice su ispunile prijavni list kako bi klubovi ženskog fudbala mogli ostvariti kontakt sa njima. Takođe sve su dobile poklon majice sa logom akcije kao i reklamni materijal i poklon rekvizite FSCG.