Futsal reprezentacija Crne Gore savladala je Moldaviju sa 3:2 u drugom kolu preliminarnog turnira kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Predvođeni dvostrukim strijelcem Zoranom Barovićem, "sokoli" su uspjeli da savladaju odličnog protivnika koji je tokom većeg dijela utakmice imao inicijativu i čak 17 udaraca ka golu protivnika, od čega 11 u okvir gola koji je branio Despotović.

- Sve što smo u najavi utakmice govorili obistinilo se. Igrali smo protiv jedne veoma snažne ekipe, tipičnog predstavnika ruske škole koji u svom timu ima dvije postave sa po četiri igrača koje se stalno rotiraju. Naš protivnik je igrao brzo, precizno, kao iz udžbenika. Nakon utakmice stariji igrači su se složili da nas nijedna ekipa nije toliko izmorila još od utakmica sa Rusijom prije nekoliko godina. Ipak, za razliku od prvog meča, ovog puta smo imali i malo sreće, naročito u posljednjih pet minuta utakmice kada smo sačuvali pobjedu - rekao je selektor Sveto Ljesar.

Crna Gora je povela golom odličnog Barovića, ali je protivnik uspio da uzvrati pola minuta prije kraja prvog poluvremena preko Arleta koji je kaznio pad koncentracije "sokola" i savladao Despotovića sa 15-ak metara. U drugom minutu nastavka naša selekcija je ponovo povela preko kapitena Perovića, ali su Moldavci izjednačili nepuna dva minuta kasnije preko Vikolaša. Ipak, u 28. minutu Barović je ponovo uspio da savlada Neagua, nakon čega je naš tim sa uspjehom odbranio stečenu prednost.

Moldavci su u posljednjih pet minuta igrali bez golmana, sa pet igrača u polju, a kako je naša selekcija bila opterećena sa četiri prekršaja "sokoli" nisu mogli parirati protivniku agresivnom igrom. Ipak, bez obzira na veliki broj udaraca iz daljine, sve što je Moldavija uspjela da napravi do kraja meča bili su jedna prečka i jedna stativa.

Crna Gora će u posljednjem kolu igrati sa Švajcarskom. Utakmica je zakazana za ponedjeljak, sa početkom u 15.30 časova po našem vremenu.

- Gledali smo Švajcarce protiv Moldavije, gledaćemo ih i večeras protiv Turske. U prvom meču su poraženi sa 4:3, ali je rezultat bio tijesan zbog toga što se Moldavija nakon brzog vođstva pretjerano opustila u drugom poluvremenu. Danas svako zna da igra fudbal, ali ukoliko zadržimo nivo ozbiljnosti iz ove utakmice mislim da pobjeda neće doći u pitanje - rekao je Ljesar.



Crna Gora - Moldavija 3:2 (1:1)

Izmir - Dvorana: "Čelal Atik".
Sudije: Marian Gal (Slovačka), Žerd Biloa (Belgija).

Strijelci
1:0 - Barović 3'45''
1:1 - Arlet 19'21''
2:1 - Perović 21'59''
2:2 - Vikolaš 23'49''
3:2 - Barović 27'28''

Žuti kartoni
Perović - Crna Gora
Neagu, Munteanu, Tacot - Moldavija

Crna Gora: Despotović (G), Barović, Perović, Gojković, Mugoša. Igrali još: Drašković, Vukčević, Vukašinović, Bajović, Jovanović, Damjanović, Novović.

Moldavija: Neagu (G), Negara, Hilotij, Tanurčov, Čoičev. Igrali još: Čriučičov (G), Lašču, Arlet, Munteanu, Vikolaš, Tačot, Baešu.