Futsal reprezentacija Crne Gore sjutra putuje u Izmir gdje će od 21. do 24. januara učestvovati na preliminarnom turniru za odlazak na futsal Euro 2012. godine. Protivnici "hrabrih" sokola biće domaćin Turska, Moldavija i Švajcarska.

Reprezentacija će se sjutra u 11.00 časova okupiti na trening kampu FSCG na Starom aerodromu, dok je let za Tursku zakazan za 12.40 časova.Nakon osmodnevnih priprema, koje su obavljene u Tivtu, selektor Sveto Ljesar je suzio svoj izbor na 14 igrača koje će voditi u Tursku - prekobrojni su ovog puta bili Adi Plakalo i Miloš Tomović.

- Pripreme su obavljene po planu i veoma sam zadovoljan zalaganjem svih igrača tokom boravka u Tivtu. Zdravstveni bilten je dobar, uprkos manjim povredama koje nas nisu omele. Problem je što određeni igrači nisu imali ni dva jaka treninga u mjesec dana, pa im je trebalo vremena da se naviknu na ritam od dva treninga dnevno. Ipak, napravljen je veliki pomak na fizičkom planu što me raduje uoči početka turnira - rekao je Ljesar.

Ljesar je dodao da su prethodnih dana dobili više informacija o protivnicima koji ih očekuju, ali i ponovio da njegova ekipa ima kvalitet da napravi iznenađenje.

- Turska i Moldavija su u prednosti zbog većeg internacionalnog iskustva. Ove dvije selekcije bile su izuzetno aktivne posljednjih godina, pa su u drugoj polovini prošle godine odigrali mnogo utakmica, dok smo mi, primjera radi, odigrali samo dvomeč sa San Marinom koji je po kvalitetu značajno slabiji od ekipa koje nas čekaju u Izmiru. Uz to smo značajno podmladili tim i spustili prosjek godina ispod 26. Imamo kvalitet, u to nema sumnje, ali to na turnirima često nije presudno. Najveći hendikep biće nam uigranost, jer igrači ne igraju dugo u ovom sastavu, što je uz samopouzdanje jedna od najvažnijih stavki za uspjeh u futsalu - rekao je Ljesar.

Naš selektor smatra da se deficit utakmica može kompenzovati motivacijom, ali upozorava da to može biti mač sa dvije oštrice.

- Grupa je maksimalno motivisana, što je za svaku pohvalu. Na stručnom štabu je da tu želju kanališe na pravi način, jer ukoliko ne uđemo u meč hladne glave ta želja bi nam se mogla vratiti kao bumerang, mogli bi sagorjeti. Lijepo je pobijediti, ali treba biti velik i dostojanstven i kada se gubi i pružiti ruku protivniku. Ovo je sport, a ne rat, pa sam dao momcima vremena da razmišljaju o odgovornosti koju su prihvatili onog trenutka kada su obukli dres sa državnim grbom - rekao je Ljesar.

Naša selekcija će od 21. do 24. januara u Izmiru pokušati da izbori prolaz u drugu kvalifikacionu rundu u konkurenciji domaćina Turske, Moldavije i Švajcarske. U narednu rundu idu samo pobjednici grupa, a pobjednik grupe A igraće u petoj kvalifikacionoj grupi sa domaćinom Ukrajinom, Mađarskom i Belgijom.

Spisak futsal reperzentacije Crne Gore
1. Despotović Dragoljub bez kluba
golman
2. Bošković Miloš KMF Besa (Kosovo)
golman
3. Gojković Saša KMF Bajo Pivljanin

4. Perović Nikola KMF Bajo Pivljanin
5. Drašković Milovan KMF Besa (Kosovo)
6. Bajović Bojan KMF Bajo Pivljanin
7. Mugoša Ilija KMF Studentski dom

8. Vukašinović Nemanja KMF Kataro

9. Zeković Darko KMF Tirana (Albanija)

10. Vukčević Vladimir KMF Besa (Kosovo)
11. Jovanović Igor KMF Studentski dom

12. Novović Ranko KMF CD šop Mocart

13. Damjanović Mihailo KMF Marbo (Srbija)

14. Barović Zoran KMF Besa (Kosovo)

 

Raspored takmičenja - Grupa A
1. kolo - 21.01.2011.
Moldavija - Švajcarska 15.30
Turska - Crna Gora 18.00
2. kolo - 22.01.2011.
Crna Gora - Moldavija 15.30
Turska - Švajcarska 18.00
3. kolo - 24.01.2011.
Švajcarska - Crna Gora 15.30
Moldavija - Turska 18.00