Odigrani mečevi 26. kola Meridianbet 1. CFL..

Fudbaleri Mornara savladali su minimalnim rezultatom lidera šampionata, ekipu Budućnosti, u derbi meču 26. kola Meridianbet 1. CFL. Barani su pred svojim navijačima do pobjede u duelu sa „plavo-bijelima“ iz Podgorice došli pogotkom Jovana Baošića u 50. minutu susreta.

Mornar je nakon današnjeg trijumfa sam na trećoj poziciji, sa osvojena 42 boda, pet manje od Budućnosti i Dečić Admiral bet koji se nalaze na diobi prve pozicije, odnosno dva više od četvrtoplasirane Sutjeske Meridianbet.

U drugom derbiju kola, duelu Dečić Admiral bet i Sutjeske Meridianbet, koji je odigran u Podgorici, nije bilo pogodaka.

Minimalnu pobjedu, i to na gostujućem terenu, slavila je ekipa Jezera – Plavljani su sva tri boda osvojili u odmjeravanju snaga sa Rudarom. Strijelac pogotka vrijednog pobjede za tim Ivana Brnovića postigao je rezervista Fakundo Valter Aranda u 81. minutu susreta.

Jedan pogodak odlučio je pitanje pobjednika i u duelu Petrovca i Jedinstvo Franca. Put do mreže protivnika uspjeli su da pronađu domaći fudbali i to u 47. minutu zahvaljujući Slobodanu Babiću.

Najviše pogodaka, ukupno tri, u ovom kolu viđeno je u duelu Mladosti Lob.bet i Arsenala. Uspješniji su bili gosti koji su slavili trijumf rezultatom 2:1. Domaćin je na samom startu susreta, u drugom minutu, došao do prednosti pogotkom Anđelka Jovanovića. Tivćani su odgovorili u 17. minutu preko Hulijana Montenegra, da bi u nastavku susreta Araja donio pobjedu Arsenalu.

Takmičenje u Meridianbet 1. CFL nastavlja se 30. marta utakmicama 27. kola. 

Rezultati
Mornar – Budućnost 1:0
Baošić 50’

Dečić Admiral bet – Sutjeska Meridianbet 0:0

Rudar – Jezero 0:1
Aranda 81’

Petrovac – Jedinstvo Franca 1:0
Babić 47’

Mladost Lob.bet – Arsenal 1:2
Jovanović 2’ – Montenegro 17’, Arajo 51’