Podgoričani ponovo lideri na tabeli…

Fudbaleri Budućnosti vratili su se na vrh tabele Meridianbet 1.CFL trijumfom nad Jedinstvom Franca (2:1), iskoristivši remi Dečića Admiral Bet na gostovanju Jezeru (1:1).

Domaćin je u Bijelom Polju imao vođstvo na poluvremenu pogotkom Žarka Koraća iz jedanaesterca u 31. minutu, ali su Podgoričani u rasponu od devet minuta u finišu utakmice preokrenuli. Strijelci su bili Stefano Almeida u 72. i Tonći Mujan u 84. minutu.

Oba gola u Beranama, gdje su igrali Jezero i Dečić Admiral bet viđena su u posljednjih desetak minuta. Prvo je čuvar mreže gostiju Igor Nikić postigao autogol u 81. minutu, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade Igor Matić donio bod svojoj ekipi.

Nakon 25. kola, Sutjeska Meridianbet i Mornar izjednačeni su na trećem mjestu. Za to je zaslužna pobjeda Nikšićana (2:1) nakon preokreta protiv Mladosti Lob.bet, koji su donijeli Đorđe Šaletić u 30. i Dragan Grivić u 74. minutu. Prethodno je Aleksa Maraš u 18. minutu doveo goste u vođstvo.

Za to vrijeme, Mornar je odigrao bez golova na gostovanju Rudaru.

Identičan rezultat kao u Beranama viđen je u duelu Arsenala i Petrovca u Tivtu – 1:1. Petar Đuričković pogodio je za goste nakon 12 minuta igre i tu prednost Petrovac je održavao do 44. minuta, kada je Ćetko Manojlović iz jedanaesterca postavio konačan rezultat.

Rezultati

Rudar - Mornar 0:0

Jedinstvo-Franca - Budućnost 1:2
Korać (p) 31' - Almeida 72', Mujan 84'

Sutjeska Meridianbet - Mladost Lob.bet 2:1
Šaletić 30', Grivić 74' - Maraš 18'

Arsenal - Petrovac 1:1
Manojlović (p) 44' - Đuričković 12'

Jezero - Dečić Admiral bet 1:1
Nikić (ag) 81' - Matić 90'+3