Futsal selekcija Crne Gore savladala je San Marino u prijateljskoj utakmici sa 9:3.

"Sokoli" su na Apeninima bili mnogo bolji rival od domaćina, a selektor Sveto Ljesar je dao šansu svim igračima koje je pozvao u nacionalni tim.

Naš tim je u prvom poluvremenu igrao veoma dobro i disciplinovano, pa je ovaj dio igre riješio u svoju korist sa 5:1. U drugom dijelu, kako to obično biva pri velikom vođstvu, došlo je do opuštanja, pa je ovaj dio utakmice završen rezultatom 4:2 u korist naše selekcije. Po dva gola za Crnu Goru postigli su Gojković, Mugoša, Jovanović i Krivokapić, dok se jednom upisao Vukčević.

- Utakmica je bila veoma dinamična i lijepa, iako je meč završen ubjedljivom pobjedom našeg tima. Na našu igru dosta je uticao i umor od napornog putovanja, pošto smo tek jutros otputovali za San Marino. Ipak, zadovoljan sam i igrom i rezultatom, a mladi igrači su pokazali da imaju veliki potencijal. Ipak, da bi se on na pravi način usmjerio i da bi dobili dobru reprezentaciju potrebno je igrati više ovakvih utakmica, ali i sa jačim ekipama od San Marina. Moji igrači imaju veliku volju i želju, ali za dobar rezultat u kvalifikacijama biće potrebno i više od toga - rekao je Ljesar.

Dvije selekcije će ponovo odmjeriti snage u subotu. Utakmica u San Marinu počeće u 12.00 časova.



San Marino - Crna Gora 3:9 (1:5)

San Marino - Sportski centar.
Gledalaca: 100.

Strijelci: Gojković 2,Mugoša 2, Jovanović 2, Krivokapić 2, Vukčević 1.

Crna Gora: Despotović, Bajović, Gojković, Mugoša, Vukčević. Igrali još: Bošković, Drašković, Jovanović, Krivokapić, Perović, Plakalo, Tomović, Vuksanović, Zeković.