Odigrana četiri meča 21. kola Meridianbet 1. CFL…

Rudar je priredio veliko iznenađenje i pred svojim navijačima savladao lidera šampionata, ekipu Budućnosti. Pljevljaci su sa tri boda osvojena u duelu sa „plavo-bijelima“ iz Podgorice pobjegli sa dna prvoligaške tabele na kojem se sada nalazi ekipa Mladost Lob.bet. Domaćin je u Pljevljima došao do prednosti nakon 11. minuta igre preko Petra Bogdanovića, da bi u nastavku susreta Živković i Stefan Golubović potpisali trijumf Rudara.

Ubjedljiv trijumf slavila je ekipa Jedinstva Franca koja je u gostima rezultatom 3:0 savladala Jezero. Bjelopoljce su do trijumfa vodili Perošević koji je pogodio u prvom i iskusni Korać koji su u listu strijelaca upisao u drugom poluvremenu. Konačan rezultat susreta postavio je Imamović koji je u sudijskoj nadoknadi vremena zatresao mrežu sopstvenog gola.

Pobjedu u gostima upisao je Mornar, i to nakon preokreta u drugom dijelu duela sa ekipom Mladosti Lob.bet. Nakon prvog dijela, tokom kojeg nije bilo pogodaka na DG areni, domaćin je došao do prednosti na samom startu nastavka – mrežu gostiju zatresao je Anđelko Jovanović udarcem sa bijele tačke u 47. minutu. Ipak, Barani su uspjeli da izjednače preko Vukotića, a zatim i dođu do potpunog preokreta u 87. minutu pogotkom Đurišića. Sa nova tri boda Mornar je zadržao treću poziciju na tabeli sa četiri boda prednosti u odnosu na Sutjesku Meridianbet.

Nikšićani su pred svojim navijačima remizirali u odmjeravanju snaga sa Arsenalom. U 55. minutu susreta Batrović je donio prednost domaćinu koji je čuvao prednost i sva tri boda sve do 86. minuta kada je Nikač matirao Giljena i donio bod gostima iz Tivta.

Posljednji duel 21. kola Meridianbet 1. CFL, u kojem se sastaju Dečić Admiral bet i Petrovac, igra se u nedjelju od 17:30 časova uz direktan prenos na kanalima Arena sport TV. 

Žarko Korać i dalje je na prvom mjestu u trci za Trofej Radia Crne Gore. Napdač Jedinstva Franca tresao je mreže rivala 14 puta.   

Rezultati

Rudar – Budućnost 0:3
Bogdanović 11’, Živković 50’, S. Golubović 87’

Jezero – Jedinstvo Franca 0:3
Perošević 18’, Korać 68’, Imamović (a.g.) 90’+1’

OFK Mladost Lob.bet – Mornar 1:2
Jovanović (p) 47’ – Vukotić 63’, Đurišić 78’

Sutjeska Meridianbet – Arsenal 1:1
Batrović 55’ – Nikač 86’

Nedjelja
Dečić Admiral bet – Petrovac 17:30h