Fudbalerke Crne Gore poražene u prvom meču baraža za Ligu B UEFA Lige nacija.

Uprkos velikoj borbi tokom cijele utakmice, ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Sjeverne Irske sa 2:0 u prvom meču baraža za Ligu B UEFA Lige nacija.

Preko 70 minuta Crna Gora je parirala gostujućoj ekipi, mogla i pogotka u uvodnom dijelu meča. U 2. minutu korner je izvela Jelena Karličić, a sa nekoliko metara gol prebacila Armisa Kuč. I u finišu prvog poluvremena Kuč je bila u šansi, ali poslije kontranapada nije uspjela da matira Medison Kliford.

Odlučujući momenat na utakmici desio se u 70. minutu, kada je Anastasiju Krstović glavom matirala Lorin Vejd. Konačan rezultat postavila je Demi Vens u prvom minutu sudijske nadoknade.

- Utisak je pokvario drugi pogodak. Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, stvorili šansu u drugom minutu, imali i opasnu kontru... U drugom se vidjelo da su Irkinje fizički dosta bolje od nas, imale su inicijativu, stalno igrale na našoj polovini i gol nam je visio u vazduhu. Imamo samo četiri igračice kojima je prvenstvo u toku, sve ostale su došle poslije 10-15 dana pripremnog perioda i ovo je bilo za očekivati. Čestitam djevojkama jer su dale maksimum, samo ostaje žal zbog pogotka u 91. minutu. Nadam se da ćemo i u Belfastu biti borbeni i dati maksimum, vidjećemo za koliko će biti dovoljno, kazao je selektor Mirko Marić.

Revanš meč baraža igra se 27. marta u Belfastu. Duel na ,,Vindzor parku“ igra se od 19 časova po našem vremenu.

 

Crna Gora – Sjeverna Irska 0:2

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 200.

Sudija: Mišel Šmelcer (Švajcarska)

Strijelci
0:1 – Lorin Vejd 70', 0:2 – Demi Vens 90'+1

Žuti kartoni
Karličić, Đoković – Crna Gora
Kalahan, Koldvel – Sjeverna Irska

Crna Gora: Anastasija Krstović, Aleksandra Popović, Tatjana Đurković, Helena Božić, Slađana Bulatović, Jasna Đoković (od 66. Maša Tomašević), Medina Dešić (od 66. Jelena Vujadinović), Jelena Karličić, Armisa Kuč, Jovana Sarić, Darija Đukić.
Selektor: Mirko Marić.

Sjeverna Irska: Medison Kliford, Rebeka Mekkena, Deni Vens, Sara Mekfejden (od 50. Eli Mejson), Lora Raferti, Kloi Mekkeron, Simon Megil, Marisa Kalahan (od 66. Megan Bel), Denijel Maksvel (od 66. Kera Hamilton), Lorin Vejd (od 80. Rejčel Dagdejl), Džoili Endrjuz (od 80. Nadin Koldvel).
Selektor: Tanja Okstobi.