Pobjeda u prijateljskom meču nad Libanom (3:2) praktično je arhivirana, ,,hrabri sokoli“ od danas razmišljaju o duelu sa Srbijom u šestom kolu kvalifikacija za EURO 2024.

Meč u Beogradu 17. oktobra razriješiće dosta toga u grupi G.

-Igrali smo već sa Srbijom i vidjeli da možemo da im pariramo. Izgubili smo taj  prvi susret, iako smo možda bili i bolji u nekim djelovima utakmice. Nije nas ispratio rezultat, a nadam se da će u ovoj koja slijedi biti bolji rezultat i još bolja igra, kazao je defanzivac Marko Vukčević na današnjem brifingu sa novinarima.

Trijumf nad Libanom dobro je došao izabranicima Miodraga Radulovića.

- Mislim da je meč sa Libanom poslužio svrsi. Dobili smo šansu mi sa manjom minutažom, a imali smo i dvojicu debitanata. Nije lako spremiti utakmicu protiv bilo koga da igramo za dva dana. Pokazali smo dva različita poluvremena. Prvo je bilo odlično, a u drugom smo se malo opustili. Ali, važno je da smo napravili lijepu uvertiru za meč koji je pred nama i koji je mnogo bitnijii. Nema sumnje da je atmosfera sada još bolja uoči gostovanja u Beogradu, dodao je Vukčević.

U nacionalnom dresu debitovala su dva igrača – Edvin Kuč i Slobodan Rubežić. Vukčević je pohvalio njihove partiju u duelu sa Libanom.

- Nema sumnje da se radi se o kvalitetnim igračima, to su i potvrdili odigravši dobru utakmicu. Mogu reći da su Kuč i Rubežić dobri igrači i još bolji ljudi.

Lijepe utiske nakon debija nosi Slobodan Rubežić.

- Prošlo je sve kako treba. Pobijedili smo, ostali zdravi što je najbitnije, a debi ću da pamtim cijelog života. Kvalitet igre i ostalo će doći samo od sebe. Došao sam ovdje jer je stručni štab očekivao da sam na određenom nivou i nadam se da sam to ispunio, rekao je talentovani štoper u razgovoru sa novinarima.

Crna Gora je protiv Libana prvi put igrala sa štoperskim tandemom Rubežić – Marko Tući.

- Igrao sam jednom ili dva puta protiv njega kad je bio u Dečiću. Odličan momak, kao i svi ostali u reprezentaciji. Ekipa je odlično prihvatila nas novajlije. Znači kad neko ima takav odnos prema tebi, lakše je igrati – istakao je Rubežić.