Fudbaleri Crne Gore sjutra od 18 časova dočekuju Liban u prijateljskom meču.

Duel na Gradskom stadionu u Podgorici biće dobra prilika da selektor Miodrag Radulović pruži šansu igračima sa manjom minutažom u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

- Utakmica sa Libanom je dobra prilika da šansu dobiju igrači s manjom minutažom u proteklom periodu i oni koji su prvi put u nacionalnom timu. Dobro će nam ovo doći pred meč sa Srbijom, održaćemo tonus igrača koji budu na terenu, dok ćemo neke odmoriti. Očekujem da oni koji istrče na teren od prvog minuta pokažu maksimalnu odgovornost i pristup igri, da napravimo dobru uvertiru pred Beograd i podignemo ionako dobru atmosferu u timu. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome uz pomoć publike, čija podrška se pokazala veoma bitnom u meču sa Bugarskom u septembru – kazao je Radulović na današnjoj konferenciji za medije.

Utakmica sa Libanom predstavlja uvod u gostovanje Srbiji 17. oktobra, u meču petog kola kvalifikacija za EURO 2024.

- Obzirom da je sezona u jeku i da pojedini igrači nastupaju svaka tri dana, ima ih dosta koji su došli sa zamorom. Zato ćemo neke odmoriti protiv Libana. U svakom slučaju, svi igrači koje smo pozvali ravnopravno konkurišu za meč u Beogradu. Pokušaćemo, iako ćemo varirati sa minutažom, da pronađemo adekvatne zamjene za neka mjesta u timu. I pozicija zadnjeg veznog je upitna. Nadam se da će nam meč s Libanom pomoći da riješimo probleme. Igrači koji nastupe protiv Libana provešće dovoljno vremena na terenu da pokažu da su spremni i da su zaslužili poziv. Možda neko od njih dobije priliku da startuje u Beogradu, dodao je Radulović.

Prve nastupe u A selekciji trebalo bi da upišu Slobodan Rubežić i Edvin Kuč, a među potencijalnim debitantima je i golman Suad Ličina.

- Rubežić i Kuč su igrali u nedjelju, u ponedjeljak odradili oporavak, tako da nije bilo vremena za jasnije zaključke, ali smatram da smo dobili ono zbog čega su i pozvani. Izvanredno su prihvaćeni, kao i svi igrači koji su dolazili kao debitanti. Očekujemo da papirologija za Rubežića bude riješena i da zaigra. Kuč već drugu sezonu zaredom kao kapiten predvodi Balkani u Ligi konferencija. Obojica su igrama, ponašanjem i kvalitetom zaslužili priliku da debituju. Nadam se da će je iskoristiti, objasnio je selektor.

Među stativa bi od starta trebalo da bude Danijel Petković, čuvar mreže mađarske Kišvarde.

- Dosta igrača će dobiti šansu, a iako je prijateljski meč pobjeda bi nam i te kako značila. Potrebna nam je zbog pozitivne atmosfere pred meč u Beogradu. Razmišljamo o Srbiji, ali prva naredna utakmica je najvažnija. Ponavljam, mnogo bi nam značila pobjeda kako bismo nastavili niz bez poraza. Odmah po završetku meča okrenućemo se Srbiji – kazao je Petković.

Sjutrašnji meč sudiće Eldorjan Hamiti iz Albanije, kojem će asistirati Ilir Tartaraj i Dojando Miftaraj.

Uoči današnje press konferencije, predsjednik FSCG Dejan Savićević uručio je prigodne pehare za jubilarne nastupe Stefana Mugoše, Vladimira Jovovića, Nebojše Kosovića i Danijela Petkovića. Mugoša i Jovović dobili su pehar za 50. utakmicu u najdražem dresu, Kosović za 25, dok će Petkoviću 25. meč biti sjutrašnji sa Libanom.