Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras prvi trening uoči obaveza koje ih očekuju ovog mjeseca.

Prijateljski meč sa Libanom (12. oktobar) biće samo uvod u gostovanje Srbiji pet dana kasnije.

- Duel u Beogradu je odlična prilika da se još jednom predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtjevan meč, obje ekipe su u igri za plasman na Euro. Siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz Podgorice, s tim da ovog puta to mora da bude i 100 minuta, moramo i na to da budemo spremni. Ako to uspijemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu, rekao je selektor Miodrag Radulović na današnjem brifingu sa novinarima.

Utakmica sa Libanom biće prilika da selektor pruži šansu igračima koji su u dosadašnjem dijelu kvalifikacija imali manju minutažu.

- Protiv Libana će šansu dobiti igrači s manjom minutažom i oni koji su prvi put s nama – Ličina, Kuč i Rubežić. Očekujem maksimalnu angažovanost i veliku ozbiljnost, da oni koji izađu na teren potvrde da su sa pravom ovdje i da zasluže ostanak u ovoj grupi igrača, objasnio je Radulović.

Još se čeka papirologija za igrača Aberdina Slobodana Rubežića, ali su se, nažalost, već desila dva peha. Na okupljanju neće biti povrijeđenih Viktora Đukanovića i Nikole Šipčića.

- Očekujemo da se sjutra riješi papirologija za Rubežića i da će moći da debituje. Međutim, ostali smo bez dva igrača – Viktora Đukanovića koji se povrijedio sinoć na meču Hamarbija, i Nikole Šipčića koji nije uspio da sanira povredu iz meča sa Bugarskom u septembru. Zato smo i pozvali 30 igrača jer neki ,,izlaze“ iz povrede, neki ih vuku duže vrijeme i bio je plan da se nakon Libana spisak skrati na 24-25 imena, ali vidjećemo kakva će biti situacija nakon te utakmice, dodao je Radulović.