Fudbaleri Crne Gore remizirali u uzbudljivom meču sa Litvanijom – 2:2…

,,Hrabri sokoli“ u triler završnici nijesu uspjeli da savladaju Litvaniju u meču četvrtog kola grupe G kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica je riješena u četvrtom minutu sudijske nadoknade, kada je domaćin došao do 2:2.

Prije toga je Litvanija vodila, Crna Gora preokrenula u samom finišu, ali u sudijskoj nadoknadi nije uspjela da sačuva svoju mrežu.

U lijepoj atmosferi stadiona ,,Dariu ir Gireno“, motivisani domaćin je od starta krenuo da pruža jak otpor ,,sokolima“. I jedna i druga ekipa imale su po jednu dobru šansu. U 38. minutu Arvidas Novikovas se našao u povoljnoj prilici, međutim, odlično je reagovao Milan Mijatović. Četiri minuta kasnije Vukan Savićević je bio u šansi, međutim, šutirao je pravo u čuvara mreže domaćina.

Selektor Miodrag Radulović napravio je nekoliko promjena na poluvremenu, ,,sokoli“ su bili konkretniji u ofanzivi i to se zamalo isplatilu u 57. minutu. Ipak, pogodak Nikole Krstovića poništen je nakon intervencije VAR-a zbog prethodnog ofsajda Vladimira Jovovića.

Petnaestak minuta kasnije Litvanci su došli do vođstva preko Gitisa Pauluskasa. To je bio znak za još veću ofanzivu, pa je izjednačenje stiglo u 78. minutu. Adam Marušić je centrirao, a Krstović sjajnim volej udarcem postigao svoj drugi gol u dresu najdražih boja.

U 81. minutu Stevan Jovetić je šutirao preko gola, u 83. je Krstoviću pokušaj odbranio Edvinas Gertmonas, da bi u golman Litvanije na visini zadatka bio i u 87. minutu kod udarca Uroša Đurđevića sa desetak metara iskosa.

Minut kasnije Viktor Đukanović je ukrao loptu i krenuo prema golu rivala, međutim, izblokiran je u posljednjem trenutku. Iz tog kornera ,,sokoli“ su došli do preokreta – Driton Camaj je centrirao, Jovetić odigrao povratnu glavom, a loptu u gol smjestio Stefan Savić.

Međutim, to nije bio kraj – Litvanija je u četvrtom minutu sudijske nadoknade došla do boda zahvaljujući pogotku Fedora Černija, nakon čega više nije bilo vremena za promjenu rezultata.

Crna Gora se sada okreće sljedećem izazovu, 10. septembra u Podgoricu stiže Bugarska.

 

Litvanija – Crna Gora 2:2

 

Stadion ,,Darius ir Gireno“, Kaunas.

Sudija: Mohamed Al Hakim (Švedska)

Strijelci
1:0 – Gitis Paulauskas 71', 1:1 – Nikola Krstović 78', 1:2 – Stefan Savić 89', 2:2 - Fedor Černih 90'+4'

Žuti kartoni
Girdvanis - Litvanija
Đurđević – Crna Gora

Litvanija: Edvinas Gertmonas, Justas Lasickas, Rokas Lekatas, Edvinas Girdvanis, Markas Beneta (od 46. Rijus Širvis), Ovidijus Verbikas, Gvidas Ginetis, Paulius Golubikas (od 68. Vikintas Slivka), Arvidas Novikovas, Eligijus Jankauskas (od 68. Fedor Černih), Gitis Paulauskas.
Selektor: Edgaras Jankauskas.

Crna Gora: Milan Mijatović, Adam Marušić, Stefan Savić, Žarko Tomašević, Risto Radunović, Aleksandar Šćekić (od 53. Stefan Lončar), Marko Janković (od 77. Viktor Đukanović), Vladimir Jovović (od 72. Uroš Đurđević), Vukan Savićević (od 46. Driton Camaj), Stefan Mugoša (od 46. Stevan Jovetić), Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Radulović.