Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras posljednji trening uoči duela sa Litvanijom…

Na terenu lijepog zdanja stadiona ,,Dariaus ir Gireno“ sjutra od 19 časova po lokalnom vremenom (18 po srednjeevropskom) pokušaće da dođu do važna tri boda u trci za jedno od prva dva mjesta u grupi G kvalifikacija za EURO 2024.

- Iskoristili smo period iza nas da do tančina skautiramo rivala i pripremimo se ovaj meč. U kratkom vremenskom periodu koliko smo bili zajedno, prezentovali smo im u kako igra domaćin, a to je disciplinovano i agresivno, preskače na sredinu terenu i igraju duge lopte. Moramo da uspostavimo posjed lopte, da bude na našoj strani, a ako to uradimo i samim tim nametnemo svoj stil igre, bićemo blizu uspjeha, rekao je selektor Miodrag Radulović na konferenciji za novinare.

Selektor očekuje da njegovi igrači sjutra budu konkretni pred golom Litvanije.

- Postigli smo gol u Bugarskoj i dobili utakmicu. Nadam se da ćemo i sjutra biti kako treba. Naše igre su sve bolje, ali nam nisu donijele broj bodova koje smo željeli, a to je upravo zbog neiskorišćenih šansi na prethodnim susretima, dodao je Radulović i najavio ofanzivnu Crnu Goru.

- Tri boda su prioritet, dva napadača će biti od starta. Očekujem da budemo, uz dobru odbranu i čvrstu sredinu terena, bolji i u napadu.

Za odbranu gola biće zadužen Stefan Savić.

- Svjesni smo važnosti meča i da moramo osvojiti tri boda ukoliko želimo da ostanemo u trci za jedno od dva vodeća mjesta. Pripremili smo se dobro taktički, stručni štab je imao dosta vremena da skautira rivala. Raduje me da su igrači u dobroj fizičkoj spremi, bolje izgledamo nego u junu i pokušaćemo da to iskoristimo da osvojimo tri boda, kazao je Savić na pres konferenciji.

Crna Gora poslije tri meča ima četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske koje će se sastati sjutra u Beogradu. Pobjeda u Kaunasu može značiti i više od tri boda.

- Uz kvalitet koji je na našoj strani, treba da presudi veći motiv. Oni neće izaći na meč kao da je prijateljski, već sigurno maksimalno koncentrisani, sa željom da ostvare dobar rezultat na svom terenu. Naš tim je spoj mladosti i iskustva, vjerujem da imamo sve što je potrebno da ostvarimo rezultat koji nas ostavlja u igri za Evropsko prvenstvo, poručio je defanzivac madridskog Atletika.

Utakmicu u Kaunasu sudiće četvorka iz Švedske, koju predvodi Mohamed Al Hakim. Asistiraće mu Fredrik Kliver i Maks Robin Vilde, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Fredrik Klite. U VAR sobi će biti Holanđani Denis Higler i Jerun Manšot.