,,Hrabri sokoli“ odradiće danas drugi trening uoči duela sa Litvanijom i Bugarskom…

Šest bodova iz utakmica u Kaunasu i Podgorici je dostižan zadatak za fudbalere Crne Gore, smatra golman Milan Mijatović.

- Mislim da je realno da pobijedimo u obje utakmice. To moramo da uradimo ako želimo na Evropsko prvenstvo. Pred nama su dva izuzetno bitna meča, ali sada razmišljamo samo o gostovanju Litvaniji i nadam se da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Bugarsku i pred našim navijačima ostvariti cilj od šest bodova u septembarskom ciklusu. U tom slučaju imali bismo stvar u svojim rukama i situaciju u kojoj nas pobjeda u Beogradu ili Budimpešti izvjesno vodi na Evropsko prvenstvo, rekao je Mijatović u razgovoru sa novinarima.

,,Sokoli“ imaju dobra iskustva sa Litvanijom, koju su u Ligi nacija prije pet godina dva puta savladali.

- Prilično lako smo slavili u prethodna dva meča s Litvancima, ali u današnjem fudbalu nema garancije i ne možeš unaprijed da računaš da ćeš pobijediti. Moramo da imamo dobar pristup od starta, da na vrijeme postignemo pogodak i onda bi nam se otvorila mogućnost da pobijedimo kao u prethodna dva međusobna duela, dodao je čuvar mreže banjalučkog Borca.

Dosta reprezentativaca nalazi se u dobroj formi uoči kvalifikacionih utakmica.

- Raduje nas forma reprezentativaca, nadam se da će je prenijeti i u dresu sa državnim grbom. Kad smo kompletni i u dobroj formi možemo da sigramo sa svakim. To smo pokazali i ranije, i vjerujem da ćemo na krilima tih dobrih igara uzeti šest bodova, istakao je Mijatović, koji je podsjetio na jaku defanzivu Crne Gore u prethodnim utakmicama.

- Uvijek prija kad ne primate golove, rasterećeniji ste, svakako je bolje nego kad se juri rezultat. Znači nam mnogo ta čvrstina u odbrani, daje nam slobodu na drugom dijelu terena da lakše rješavamo utakmice, kazao je Mijatović.