Fudbaleri Crne Gore počeli su danas pripreme za utakmice sa Litvanijom i Bugarskom…

,,Hrabre sokole“ očekuju vjerovatno i presudne borbe za vrh tabele grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi izazov je gostovanje Litvaniji 7. septembra, dok će tri danas kasnije Crna Gora dočekati Bugarsku.

- Utakmicama sa Litvanijom i Bugarskom počinje rasplet u grupi. Na polovini smo kvalifikacija, imamo šansu za osvajanje jednog od dva mjesta u jednoj po rezultatima ujednačenoj grupi. Ukoliko iz ova dva meča osvojimo šest bodova, a sve ćemo učiniti da do njih dođemo, u finiš kvalifikacija ući ćemo ravnopravno sa rivalima, a to nam je bio cilj na startu ciklusa, rekao je na današnjem brifingu sa novinarima selektor Miodrag Radulović.

Iskusni stručnjak očekuje da Stevan Jovetić, uprkos tome što još nema klub, bude važan faktor u ekipi.

- Stevanova uloga je višestruka. To je igrač koji svojom pojavom, odnosom prema reprezentaciji, željom, klasom, uvijek daje kvalitet našoj reprezentaciji. On je jedan od lidera, kapiten i svima nam je drago da je sa nama. Stručni štab će procijeniti koliko ćemo moći da ga koristimo u dvije utakmice, ali velika je stvar što je sa nama, svi smo jači kada je on tu, istakao je Radulović, koji je dodao da kreće rasplet u grupi, a dvije vodeće selekcije u grupi, Srbija i Mađarska, odigraće dva meča.

- Ako bismo mogli da biramo, volio bih da na ta dva meča budu dva ,,iksa“ ili jedna od selekcija da ostvari dvije pobjede. Ali, ne razmišljamo o tome. Fokusirani smo na ovo što nas očekuje i težimo ka tome da osvojimo šest bodova iz ova dva meča, poručio je Radulović.

Cilj ,,sokola“ je šest bodova iz dvije septembarske utakmice.

- Imamo takvu grupu igrača koja može da odgovori, tehnički, taktički i fizički idejama i načinu kako treba protiv Litvanije i Bugarske da se predstavimo. Želimo bodove, sa svih šest ćemo biti  ravnopravni i trudićemo se da nametnemo svoj stil igre, jer nema više kalkulacija. Čast rivalima, znamo dobro njihove mane, znamo dobro i vrline. Vidjeli ste da ih Bugarska nije uspjela savladali, imala je više od 60 minuta igrača više i nije uspjela da ih pobijedi. Mi smo se predstavili dobro u Razgradu, pobijedili 1:0, a Srbija nije u Bugarskoj uspjela da pobijedi. Dakle, fokus će biti što prije otvorimo mrežu protivnika, kada se otvori sve je kasnije lakše. Na ovim smo prethodnim susretima smo stvarali šanse, čak smo imali više udaraca na gol od protivnika, ali nikako nismo uspijevali da postignemo gol i to je razlog zašto sada na kontu imamo četiri boda, kazao je selektor.