Fudbaleri Crne Gore sjutra od 18 časova dočekuju Mađarsku u trećem kolu kvalifikacija za UEFA EURO 2024.

Nakon pobjede nad Bugarskom u gostima i poraza od Srbije u Podgorici, ,,hrabri sokoli“ žele da protiv jedne od najjačih ekipa u grupi pokažu sav svoj potencijal.

- Igramo protiv još jednog favorita grupe i želimo da rezultatski uradimo više nego protiv Srbije. Poznajemo dobro Mađare, skenirali smo ih. Treba da ponovimo želju i pristup kao u martu protiv Srbije i siguran sam da će tako biti, ali i da nadogradimo kvalitet igre. Naročito se to odnosi na momente kad se odlučuje utakmica, da budemo hrabriji, odlučniji, konkretniji u oba pravca, poručio je selektor Miodrag Radulović na današnjoj pres konferenciji.

Selektor se prisjetio martovskog duela sa Srbijom, u kojem je Crna Gora dvije trećine utakmice bila bolji rival.

- Teško je kad onako bizarno izgubite, a u većem dijelu meča ste bili bolji. Iz prvog šuta smo primili gol, učesnik Svjetskog prvenstva je izveo samo jedan korner, u 68. minutu. Ali, to je iza nas, nadam se da smo izvukli pouke. Apsolutno vjerujem u naš individualni i ekipni kvalitet, nadam se da će nam podrška navijača dati vjetar u leđa da ostvarimo pozitivan rezultat. Igrači zaslužuju podršku jer imaju izuzetan odnos prema dresu državnog tima, dodao je Radulović, ujedno uporedivši reprezentacije Mađarske i Srbije.

- Srbija ima veći individualni kvalitet, dok Mađari bolje djeluju kolektivno. Italijanski trener Rosi ih vodi pet godina i to se vidi. Impresivni su bili njihovi nastupi u Ligi nacija protiv Engleske, Njemačke i Italije, međutim, to je samo motiv više da potvrdimo da imamo kvalitet i timski duh. Treba samo da otklonimo negativne nijanse iz prethodnog meča da bismo došli do pozitivnog rezultata.

Iako nije presudna, sjutrašnja utakmica je veoma važna u borbi za neko od prva dva mjesta u grupi G.

- Sportski je da se uvijek nadate pobjedi, tako se i spremamo. Tri boda bi nam donijela veliki pozitivni efekat pred septembar kad očekujem rasplet u grupi. Igraćemo samo za tri boda i tražiću da igramo isključivo za rezultat, pa utisak o igri neka bude lošiji u odnosu na onaj protiv Srbije, istakao je iskusni stručnjak.

Ovo će biti četvrti duel Crne Gore i Mađarske, a jedini iz obje ekipe, koji je bio dio tog istorijskog meča iz marta 2007. godine je Stevan Jovetić. Kapiten je igrao petnaestak minuta te večeri. Nešto više od godinu nakon te utakmice, Jovetić je u novom prijateljskom meču sa Mađarima, ovog puta u Budimpešti, postigao svoj prvi gol u dresu reprezentacije.

- Sjećam se tog meča i kad vraćam film, izgleda nevjerovatno da je prošlo 16 godina. Ponosan sam što igram za reprezentaciju toliko dugo, to je najveća moguća čast. Kasnije sam čak i postigao gol protiv Mađarske, svoj prvi u reprezentaciji. Nadam se da će nešto slično biti i ovog puta, kazao je Jovetić.

Rekorder po broju golova u reprezentaciji izuzetno cijeni sjutrašnjeg rivala.

- Mađarska je mnogo napredovala, to pokazuju rezultati, naročito u Ligi nacija prošle godine. Imaju nekoliko baš dobrih igrača, kao ekipa su dobri. Selektor Rosi radi dobar posao. Poštujemo to, ali uvijek vjerujemo da možemo sa svima da igramo, pogotovo pred svojim navijačima, dodao je Jovetić.

Meč na Gradskom stadionu u Podgorici počeće u 18 časova, a sudijski tim, koji predvodi Hesus Hil Mansano, dolazi iz Španije.