,,Hrabri sokoli“ spremno dočekuju sjutrašnji meč sa Srbijom u okviru drugog kola grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Trijumf nad Bugarskom prije dva dana unio je dodatnu dozu pozitivne atmosfere u redove našeg tima.

- Dočekujemo meč u dobrom momentu za nas, poslije pobjede u Bugarskoj koja je dodatno podigla optimizam i atmosferu. Podigla je i očekivanja navijača, ali mi utakmici pristupamo kako smo generalno ovom ciklusu. Imamo jasnu strategiju, a najvažnije nam je bilo da oporavimo igrače. Izmjene u Razgradu bile su dosta planski odrađene, tako da vjerujem da imamo svježu ekipu koja može da pruži jak ritam tokom svih 90 minuta i nadam se odgovoriti na sve zahtjeve, rekao je selektor Miodrag Radulović na današnjoj konferenciji za medije u Kući fudbala.

Radulović respektuje narednog rivala.

- Izuzetno dobro poznajemo Srbiju, imam veliko poštovanje prema njihovom individualnom i kolektivnom kvalitetu. Piksi Stojković je sve to dobro posložio, znamo kako su odigrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, kao i Ligu nacija. To će nam biti dodatni motiv. Imamo kvalitet da se izmjerimo sa tako renomiranim rivalom.

Prethodnih dana stručni štab ,,hrabrih sokola“ analizirao je igru Srbije.

- Pratili smo Srbiju, ne može ništa da se sakrije. Većinu mečeva odigrali su sa jednim špicem, ali imamo spreman odgovor i ako zaigraju sa dva. U svakom meču želimo da izvučemo maksimum, ali nećemo ići grlom u jagode. Ova ekipa je spremna da odgovori na svaki sistem protivnika. Znamo i mi da napadnemo, imamo potencijal za to, objasnio je selektor Crne Gore.

Radulović je podvukao da na meč sa Srbijom gleda isključivo fudbalski.

- Razmišljamo samo o fudbalu, da se na terenu suprotstavimo renomiranom protivniku. Navijači dolaze da uživaju, da vide asove, ovo je samo fudbal i to je jedino o čemu razmišljamo, poručio je Radulović.

Odbrana Crne Gore imaće veliki izazov u duelu sa ofanzivcima Srbije.

- Očekujem veliku borbu, vidjeli smo da su i oni svjesni da ih ne čeka laka utakmica. Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu. Siguran sam da ćemo pružiti jak otpor. Motivacije ne nedostaje. Imaju strašan potencijal naročito u veznom redu i napadu, ali i mi imamo strategiju. Svi zajedno se branimo i napadamo, rekao je Stefan Savić.

Defanzivac madridskog Atletika dobro poznaje narednog protivnika.

- Nema nepoznanica, svi se međusobno znamo, podržavamo u klupskim karijerama. Ali, kad izađem na teren nema popusta ni za porodicu, za mene je to samo protivnik. Pokušaću da zaustavim napadački potencijal Srbije i da ne primimo gol, a siguran sam da ih možemo ugroziti, istakao je Savić, koji očekuje lijep ambijent pod Goricom.

- Željno iščekujem utakmicu, pravi sportski događaj. Ima li što ljepše nego kad igraju reprezentacije dvije susjedne zemlje. Uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu i u sportskim okvirima. Nema razloga da bude drugačije, niti da se prave bilo kakve tenzije. Vjerujem da ćemo svi uživati, zaključio je Savić.

Duel između Crne Gore i Srbije igra se sjutra od 20:45 časova. Uloga glavnog sudije povjerena je Francuzu Klemenu Turpanu, kojem će asistirati Nikola Dano i Benžaman Paže, dok će četvrti sudija biti Rudi Buke. U VAR sobi će takođe biti Francuzim, Žerom Brisar i Žeremi Pinjar.