„Sokoli“ poraženi u meču sedmog kola kvalifkacija za plasman na UEFA EURO 2020…

Reprezentacija Crne Gore poražena od selekcije Kosova rezultatom 2:0 u sedmom meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč odigran na stadionu „Fadilj Vokri“ u Prištini domaća selekcija otvorila je na pravi način, došla do dva gola prednosti u prvom dijelu susreta, da bi u nastavku sačuvala stečenu prednost i upisala tri važna boda.

Domaćin je do prednosti došao u desetom minutu, nakon kornera sa desne strane i dobrog skoka kapitena Rahmanija. Defanzivac protivnika nadvisio je sve u našem kaznenom prostoru i udarcem glavom zatresao mrežu našeg tima.

Izabranici Faruka Hadžibegića do prve izgledne prilike došli su na isteku pola sata igre, nakon akcije Jovovića i Boljevića. Pokušaj Boljevića, koji je tukao iskosa sa desne strane, krajnjim naporom zaustavio je golman domaćih Murić.

Nedugo nakon pokušaja „sokola“ igrači Kosova izveli su dobar napad preko Haderđonaja i Murićija, koji je snažni napadač iskoristio i donio veliku prednost svom timu u prvom dijelu.

Na samom startu nastavka selektor Hadžibegić u igru je poslao Bećiraja, naš je tim zaigrao sa dva klasična napadača, pa je prva prilika pred golom rivala viđena u desetom minutu drugog dijela. Ponovo se u glavnoj ulozi našao Boljević, čiji je udarac glavom sa desetak metara zaustavio čuvar mreže domaćih. Samo dva minuta kasnije udarac je sa ivice kaznenog prostora oprobao Vladimir Jovović...

Selekcija Kosova do kraja susreta u nekoliko navrata je opasno zaprijetila ali je naša defanzivna linija uspjela da zaustavi sve pokušaje rivala.

U startnoj postavi našeg tima našao se i jedan debitant – Darko Bulatović upisao je prvi nastup u dresu „hrabrih sokola“.

U posljednjem kolu kvalifikacija „hrabri sokoli“ gostuju selekciji Engleske. Duel na Vemblliju igra se 14. novembra od 20:45 časova.

 

Kosovo – Crna Gora 2:0

 

Stadion Fadilj Vokri, Priština.
Gledalaca: 12.494


Sudija: Artur Dias (Portugal)

Strijelci
1:0 – Amir Rahmani 10’, 2:0 – Vedat Murići 35’

Žuti kartoni
Vedat Murići, Mergjim Vojvoda, Benjamin Kokoli – Kosovo
Vladimir Jovović, Aleksandar Šćekić, Nikola Vukčević, Marko Janković – Crna Gora


Kosovo: Arijanet Murić, Florent Haderđonaj, Fidan Aliti, Herolind Šala (od 82. Anel Raškaj), Milot Rašica, Bersant Celina (od 90.+3 Florent Hasani), Amir Rahmani, Valon Beriša, Mergim Vojvoda (od 88. Edon Žegrova), Benjamin Kokoli, Vedar Murići.
Selektor: Bernar Šalan.

Crna Gora: Danijel Petković (od 15. Milan Mijatović), Darko Bulatović, Nikola Vukčević, Dušan Lagator, Stefan Mugoša, Vladimir Jovović (od 73. Marko Janković), Nebojša Kosović (od 46. Fatos Bećiraj), Aleksandar Šćekić, Aleksandar Boljević, Marko Simić, Adam Marušić.
Selektor: Faruk Hadžibegić.