Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa selekcijom Kipra na stadionu GSP arena u Nikoziji.

Selektor Tumbaković na Kipru će moći da računa na 22 igrača, pošto su u Podgorici ostali Aleksandar Šćekić, Nebojša Kosović i Luka Đorđević – Šćekić neće biti na raspolaganju zbog temperature, Đorđević zbog povrede dok se Kosović, shodno ranijem dogovoru sa stučnim štabom, vratio u Beograd gdje će odigrati prijateljske mečeve za Partizan.

Pred početak posljednjeg treninga selektor Tumbaković ističe da je za naš tim važna što bolja priprema kroz prijateljske mečeve za obaveze koje čekaju u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Svaka utakmica koja dolazi ima svoju dimenziju važnosti pa tako i ova koju sjutra igramo sa Kiprom. Ona je prva u nizu pripremnih utakmica koje imaju za cilj da se što bolje pripremimo, prije svega za Ligu nacija, a onda i za utakmice koje slijede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pristup je maksimalno profesionalan, želimo da ostvarimo rezultat, želimo i da probamo nešto i damo šansu igračima koji su manje igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo... Jednostavno, kada je utakmica reprezentativnog formata u pitanju ne vidim razlog da razmišljamo drugačije osim da budemo veliki profesionalci, rekao je selektor Tumbaković.

Selektor „sokola“ naglašava da selekciji predstoji nadgradanja dobrih stvari iz prethodnog perioda ali i otklanjanje nedostataka koji su uočeni u istom periodu.

- Kipar je definitivno reprezentacija koja po kategoriji spada u našu grupu. Po rangu Lige nacija oni su u C grupi. Nismo tražili protivnika koji bi mogao da nam isparira, već smo tražili protivnika sa kojim možemo da se uporedimo. Hoćemo da osmislimo igru koja nama odgovara i sve ono što smo vidjeli kao vrline u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pokušaćemo da unaprijedimo. Mane i nedostatke ćemo pokušati da eliminišemo. Utakmica sa Kiprom je, pored svega toga, ta na kojoj treba da damo šansu igračima koji su manje igrali, zaključio je iskusni stručnjak.

Napadač našeg tima Stefan Mugoša smatra da su sve prijateljske utakmice važne.

- Okupili smo se nakon duže vremena, imamo prijateljski meč protiv selekcija Kipra, svi igrači su spremni i sa nestrpljenjem očekujemo da počne meč. Treba da napravimo lijep rezultat i uvertiru pred meč sa Turskom koju igramo pred našim navijačima. Svaka utakmica je bitna za nas, treba nam što više prijateljskih utakmica pred Ligu nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i ovakve utakmice nam itekako znače, rekao je Mugoša.

Prijateljska utakmica između selekcija Kipra i Crne Gore igra se u petak, 22. marta na stadionu GSP arena u Nikoziji sa početkom u 18:00 časova po lokalnom vremenu. Glavni sudija utakmice biće Roi Reinšreiber koji dolazi iz Izraela.