,,Sokoli“ ponovo trenirali na Gradskom stadionu, sjutra let za Kipar.

I treći trening u sklopu priprema za prijateljske mečeve protiv Kipra i Turske, fudbaleri Crne Gore odradili su na terenu Gradskog stadiona pod Goricom.

Po kiši i jakom vjetru punim intenzitetom trenirali su svi, osim Luke Đorđevića, koji je odradio laganiji trening. Pola sata prije početka treninga, sa predstavnicima medija razgovarao je Marko Janković.

- Pred nama su dvije prijateljske utakmice protiv kvalitetnih protivnika. Sigurno da će nam značiti da unaprijedimo svoju igru. Koristiće selektoru i stručnom štabu da probaju igrače koji su prvi put tu. Lijepo je što smo se opet pokupili, rekao je ofanzivac ,,sokola“.

Janković očekuje da se ekipa dodatno uigra i unaprijedi neke segmente igre u narednim utakmicama.

- Sigurno da ćemo da pokušamo da vježbamo neke stvari sa treninga, ali želimo i pozitivan rezultat. Prijateljske utakmice nijesu opterećenje, jer može još nešto novo da se proba i da se pokuša. Nema imperativa pobjede, a mi pokušavamo da napravimo dobar rezultat. Ovo su utakmice da se još bolje upoznamo i uigramo. Kako vrijeme prolazi logično je da budemo sve bolji, tako treba da bude, smatra Janković, koji već razmišlja o onome što Crnu Goru čeka u Ligi nacija.

- Sve utakmice su na neki način trening za to što nas čeka. Ima još dosta vremena, ali sve što radimo, radimo da spremnije dočekamo Ligu nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ sjutra ujutro lete za Larnaku, dok će trening odraditi u 19 časova na ,,GSP stadionu“ u Nikoziji.