Dvije pobjede gostiju, jedan trijumf domaćina i dva remija viđeni su u mečevima 23. kola Telekom 1. CFL...

Derbi mečevi odigrani su u Nikšiću, gdje su snage odmjerili Sutjeska i Mladost, odnosno pod Goricom gdje su se sastale ekipe Budućnosti i Rudara. Oba susreta nisu obilovala uzbuđenjima i završena su bez pogodaka.  

Najuzbudljivije je bilo na Zlaticu u duelu Kom Eurozoxa i Grblja. Domaći su u 30. minutu preko Dedića došli do prednosti da bi u nastavku susreta „trikolori“ u potpnosti preokrenuli rezultat. Izjednačenje gostima donio je Kovačević u 59. minutu, da bi u nastavku susreta Grivić i Vuković stavili svoj potpis na trijumf ekipe iz Radanovića.

Pobjedu u gostima upisali su i fudbaleri Petrovca. Pogodak Jovana Vučinića u 19. minutu bio je dovoljan Petrovčanima da savladaju poslednjeplasirani Dečić.

Iskra je pred svojim navijačima bila bolja od Zete. Danilovgrađane su do pobjede vodili Drinčić i Milić – mladi defanzivac pogodio je mrežu rivala u 22. minutu, dok je iskusni napadač u 77. minutu postigao šesti pogodak u sezoni. U sudijskoj nadoknadi vremena Stevanović je postigao jedini pogodak za goste i postavio konačan rezultat.

U borbi za Trofej Radija Crne Gore prvo mjesto i dalje pripada Igoru Ivanoviću – napadač Sutjeske i najbolji igrač Telekom 1. CFL u 2017. godini mreže rivala tresao je 10 puta.

Rezultati
Sutjeska – Mladost 0:0

Budućnost – Rudar 0:0

Dečić – Petrovac 0:1

Vučinić 19'

Kom Eurozox – Grbalj 1:3
Dedić 30' – Kovačević 59', Grivić 85', Vuković 88'

Isrka – Zeta 2:1
Drinčić 22', Milić 77' – Stevanović 90'+3'