Omladinska reprezentacija savladala Bjelorusiju.

U-19 reprezentacija Crne Gore slavila je sa 3:1 u prijateljskom meču protiv Bjelorusije.

Na debiju selektora Milorada Pekovića ,,sokoli“ su prikazali veoma dobru partiju, uprkos izuzetno lošim uslovima za igru, po kiši i jakom vjetru.

Vođstvo Crnoj Gori donio je Sergej Grubač, koji je u 44. minutu bio precizan glavom nakon centaršuta Nikole Stanišića. Time je zaključeno poluvrijeme u kojem je Srđan Krstović imao opasan šut preko prečke sa nekoliko metara, dok je na drugoj strani Pavel Gorbać pogodio stativu.

U nastavku su ,,sokoli“ zaigrali još bolje i u 58. minutu udvostručili prednost. Danilo Pešukić je izveo korner, a golman gostiju loše procijenio let lopte, koja je završila u njegovoj mreži. Treći gol Crne Gore djelo je Petra Pavlićevića u 85. minutu, čiji je šut sa tridesetak metara pogodio metu. Konačnih 3:1 u posljednjim trenucima meča postavio je ofanzivac gostiju Ilja Valjsijević.

- Lijepo je pobjedom otvoriti godinu, uz to nam je trijumf bitan iz zbog samopouzdanja. Uslovi za igru bili su loši, ali smo se mi dobro snašli i pobijedili veoma kvalitetnu i borbenu ekipu Bjelorusije, kazao je selektor Peković.

Crna Gora - Bjelorusija 3:1

Stadion Stari ribnjak, Podgorica

Sudija: Miloš Bašović

Strijelci
1:0 Sergej Grubač 44', 2:0 Danilo Pešukić 58', 3:0 Petar Pavlićević 85', 3:1 Ilja Valjsijević 90'

Žuti kartoni
Srđan Krstović, Petar Pavlićević - Crna Gora

Crna Gora: Balša Popović, Aleksandar Vlahović, Bojan Roganović, Miloš Brnović (Petar Pavlićević), Stefan Milić, Anto Babić, Danilo Pešukić, Srđan Krstović, Sergej Grubač (Marko Rakonjac), Nikola Stanišić, Aleksa Latković (Luka Tiganj).
Selektor: Milorad Peković.

Bjelorusija: Artur Malijevski, Džijanis Gruževski, Roman Vjagera (Danil Mirosnikov), Aljaksej Lorjak, Mikita Halimonćuk (Kiril Kirilenka), Maksim Mjakiš (Alen Nikifarenka), Pavel Gorbać, Aljaksandr Nemirko (Pavel Seleznjev), Ilja Valjsijević, Javgen Sakuta, Artsjom Pjatrenka (Vladislav Glinski).
Selektor: Mihail Marhelj.