Sudije sa jedinstvene liste za sezonu 2017/18 završile su danas redovni seminar koji se održava uoči početka proljećnjeg dijela takmičarske sezone.

Tokom četvorodnevnog seminara u Baru, arbitri koji dijele pravdu na utakmicma Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore, prošli su provjeru teorijskog znanja i fizičke priprmljenosti.

- Danas smo završili seminar za sudije sa jedinstvene liste i kontrolore suđenja. Komisija je izuzetno zadovoljna učinkom i rezultatima sudija tokom seminara. Jedan sudija sa liste za suđenje nije bio zdravstveno sposoban da pristupi fitnes testu, jedan nije ispunio norme, dok dvojica sudija sa liste za pomoćno suđenje nisu zadovoljili norme testa. Kada je u pitanju testiranje iz Pravila fudbalske igra sve sudije su pokazale dobro znanje. Na osnovu svega što su sudije sa jedinstvene liste prikazale tokom seminara smatramo da su spremni za drugi dio sezone, saopštili su iz Sudijske komisije.  

Osim testiranja fizičke spreme i poznavanja Pravila fudbalske igre sudije sa jedinstvene liste imale su priliku da se kroz predavanje profesora Koste Goranovića upoznaju sa rezultatima uporedne analize fitnes parametara Telekom 1. CFL i evropskih takmičenja.