Selektor reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković, nakon žrijeba za UEFA Ligu nacija koji je danas održan u Lozani, istakao da je naša selekcija dobila veoma teške rivale u prvom izdanju novog takmičenja za nacionalne timove.

- Iskren da budem nisam baš zadovoljan današnjim žrijebom. Očekivali smo protivnike sa kojima bismo mogli lakše da igramo... Međutim, ispostavilo se da ćemo ponovo morati da igraom sa Rumunima, uvijek neugodne reprezentacije Srbije koja je učesnik Svjetskog prvenstva i sa njihovom snagom smo svi veoma dobro upoznati. Na kraju, tu je i ekipa Litvanije, koja je neki naš nivo. Naravno, to je sve na papiru pa ćemo pokušati da se mobilišemo i pripremimo do septembra i da, ako ništa drugo, budemo ravnopravni svim rivalima. Tako nešto smo već jednom uspjeli da uradimo, tokom prethodnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada su u grupi sa nama bile favorizovane ekipe Poljske i Danske, pa čak i ekipa Rumunije. Tokom kvalifikacijam uspjeli smo da iz dvomeča sa Danskom izvučemo polovičan rezultat, dok smo sa Rumunima bili ubjedljiviji. Biće veoma teško, ali nam ostaje prostor da kroz martovske i majsko-junske termine napravimo četiri utakmice kako bi se što bolje pripremili da u septembru, oktobru i novembru napravimo nešto što nama odgovara, rekao je selektor Tumbaković.

Kompletan rasored takmičenja u UEFA Ligi nacija biće poznat oko 16:30 časova, kada će biti objavljen na našoj zvaničnoj internet stranici.