U-18 selekcija Crne Gore upisala drugi poraz od Turske.

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom meču protiv Turske. Rezultat je bio identičan kao u prvoj utakmici - 2:1, a drugi golo primili su takođe u sudijskoj nadoknadi.

Na taj način su donekle pokvarili utisak koji su ostavili u ovoj utakmici. ,,Sokoli“ su poveli već u trećem minutu, kada je Nikola Stanišić iskoristio asistenciju Danila Pešukića. Domaćin je izjednačio u 14. minutu preko Fatiha Bektaša, da bi do odlaska na odmor igrači Crne Gore četiri puta došli su izglednu situaciju za postizanje pogotka. U 22. minutu Stanišić je slabo šutirao iz dobre pozicije, u 31. je udarac Pešukića glavom sa pet metara zaustavio golman domaćih, a slična akcija viđena je i dva minuta ranije, kada je šutirao Anto Babić. U finišu prvog poluvremena Matija Pejović je uputio opasan šut, ali je lopta završila pored stativa gola Turske. Na drugoj strani, najbolju šansu za domaćina imao je Malik Karahmet, čiji je udarac u 24. minutu odbranio Balša Popović.

U nastavku je ritam igre pao, ali su ,,sokoli“ ipak mogli do drugog gola u 85. minutu, kada je Pešukić zamalo zakasnio na loptu koju je uputio Srđan Krstović. Kazna za promašaje stigla je u 90. minutu, zahvaljujući Enesu Ilkinu Turska je savladala Crnu Goru.

- Desila nam se gotovo ista situacija kao u prvoj utakmici. Do kraja meča je bilo još veoma malo, a mi smo primili drugi gol, nakon čega je utakmica završena. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, postigli gol za vođstvo, imali nekoliko šansi, stvorili dosta lijepih akcija. U drugom poluvremenu smo se usredsredili na odbranu, ali na protivnik nije stvorio nijednu šansu sve do sudijske nadoknade, kada su postigli gol. Šteta što nijesmo u ove dvije utakmice ostvarili bolji rezultat, jer smo ga zaslužili. Ipak, ovi mečevi poslužili su momcima da vide kako se radi, trenira i igra u Evropi. Nadam se da su shvatili koliko moraju naporno da rade kako bi napredovali - rekao je selektor Miljenović.

Turska - Crna Gora 2:1

Stadion Arslan Demirdži, Antalija.

Sudija: Alidžan Sojdal.

Strijelci
0:1 - Stanišić 3', 1:1 - Bektaš 14', 2:1 - Ilkin 90+2'

Žuti kartoni
Ismail Čokčališ, Egehan Gok - Turska
Aleksandar Vlahović - Crna Gora

TURSKA: Eren Bilen, Šahan Ahjuz, Berkaj Gormez (Emre Ajtun), Sefa Akgun, Malik Karahmet (Ali Kol), Ismail Čokčališ (Onur Takir), Muhamet Čaki (Behlul Ajdin), Erdem Sečgin (Egehan Gok), Mutlu Dogan (Čenk Kušku), Fatih Bektaš (Enes Ilkin), Ogužan Ačil.
Selektor: Šenjol Ustaomer.
CRNA GORA: Balša Popović, Bojan Roganović, Petar Pavlićević (Aleksa Latković), Danilo Pešukić, Miloš Brnović (Miloš Ivančević), Srđan Krstović, Marko Rakonjac (Ljubomir Kovačević), Nikola Stanišić, Anto Babić, Matija Pejović (Velimir Vlahović), Aleksandar Vlahović.
Selektor: Aleksandar Miljenović.