Poraz U-21 selekcije Crne Gore na gostovanju Bugarskoj.

 

Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je na gostovanju Bugarskoj (3:1) u 5. kolu grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Slično kao i protiv Slovenije u četvrtak, izabranici Mojaša Radonjića igrali su dobro do primljenog gola, nakon toga je došlo do pada u igri.

Prije pogotka Kirila Despodova za 1:0 u 47. minutu, odličnu šansu za ,,sokole“ promašio je Oliver Šarkić. Ofanzivac Crne Gore dobio je loptu na nekih sedam metara, a onda šutirao loše. U 33. minutu Driton Camaj je dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je golman domaćina bio siguran. U drugom dijelu meča Stefan Lončar je dva puta zaprijetio golu Bugarske. Ipak, jedini pravi odgovor na gol Despodova bio je izjednačujući pogodak Nikole Krstovića. Mladi napadač je u 53. minutu glavom poslao loptu u mrežu na asistenciju Andrije Vukčevića. Bugari su vođstvo vratili zahvaljujući golu Božidara Krajeva u 58. minutu, da bi konačan rezultat postavio Nasko Milev osam minuta kasnije.

Crnoj Gori je ovo četvrti poraz u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, uz bod osvojen na gostovanju Kazahstanu na startu.

- Dok smo imali snage, a to je bilo u prvom poluvremenu, bili smo dobri, dominirali smo terenom i imali nekoliko izglednih šansi, dok je protivnik imao samo jedan šut na naš gol. Međutim, ponovo nijesmo uspjeli da pogodimo na vrijeme i to nam se osvetilo u drugom dijelu. Tada smo i ostali bez snage, bilo je očigledno da momci nijesu adekvatno fizički spremni. Nakon primljenog gola izgubili smo ritam, pokušao sam izmjenama da razdrmam ekipu, ali nije išlo - rekao je selektor Radonjić.

Bugarska - Crna Gora 3:1

Stadion Beroe, Stara Zagora.

Sudija: Aleksandrs Golubevs (Litvanija)

Strijelci
1:0 - Kiril Despodov 47', 1:1 - Nikola Krstović 53', 2:1 - Božidar Krajev 58', 3:1 - Nasko Milev 66'

Žuti kartoni
Nikolaj Krastev, Aleksandar Georgijev - Bugarska

Bugarska: Nikolaj Krastev, Stojčo Atanasov (od 56. Petar Genčev), Ventislav Kerčev, Nasko Milev, Aleksandar Georgijev, Serkan Jusein, Kiril Despodov (od 79. Čavdar Ivajlov), Stefan Velkov, Angel Ljaskov, Božidar Krajev, Antonio Vutov (od 68. Antonio Georgijev).
Selektor: Antoni Zdravkov.

Crna Gora: Matija Šarkić, Andrija Vukčević, Miloš Drinčić, Stefan Lončar, Marko Roganović, Driton Camaj (od 77. Miloš Zečević), Oliver Šarkić (od 85. Mihailo Perović), Emir Azemović, Stefan Vukčević, Nikola Krstović, Marko Vučić (od 68. Aleksandar Milić).
Selektor: Mojaš Radonjić.