Ekipa Sutjeske „pobjegla“ Budućnosti na 11 bodova prednosti nakon odigranih 14. kola elitnog takmičenja. 

Nakon 14 odigranih kola Telekom 1. CFL ekipa Sutjeske stekla je dvocifrenu prednost u odnosu na najbliže pratioce u šampionskoj trci.

Nikšićani su u derbiju kola savladali Mladost i „pobjegli“ 11 bodova ekipi Budućnosti, koja je danas poražena u Pljevljima.

Izabranici Nikole Rakojevića su već u petom minutu duela na Starom aerodromu stekli brojčanu prdnost, pošto je defanzivac „romantičara“ Miloš Radulović zaradio direktan crveni karton. Samo tri minuta kasnije Božo Marković donio je prednost lideru šampionata, da bi u sedmom minutu nastavka isti igrač ovjerio novi trijumf Nikšićana.

Drugoplasirana Budućnost poražena je na gostovanju u Pljevljima. Odbrana aktuelnog šampiona „kapitulirala“ je u drugom dijelu susreta – u 51. minutu Marko Vuković je donio prednost Rudaru, da bi u sudijskoj naodknadi vremena Radomir Đalović zatresao mrežu bivšeg tima i ovjerio trijumf ekipe Miodraga Vukotića.

Pet pogodaka viđeno je u odmjeravanju snaga Grblja i Koma. Uspješniji su bili domaći fudbaleri, koji su do trijumfa došli iako su na poluvremenu susreta imali gol zaostatka.

Iskra je osvojila tri boda na gostovanju Zeti. Tim iz Danilovgrada od četvrtog minuta imao je igrača manje zbog isključenja Karaklajića, ali je pogotkom Borisa Došljaka u sudijskoj naodknadi vremena uspio da dođe do pobjede na Trešnjici.

Petrovac je pred svojim navijačima savladao ekipu Dečića i pobjegao sa dna tabele. Pobjednika duela na stadionu pod Malim brdom riješio je Halil Muharemović pogotom u 60. mintuu susreta.

Rezultati
Petrovac – Dečić 1:0
Muharemović 60'
Mladost – Sutjeska 0:2
Marković 8', 52'
Rudar – Budućnost 2:0
Vuković 51', Đalović 90'+5'
Grbalj – Kom Eurozox 3:2
Redžović 14' (a.g.), Vuković 55', Korać 62' – Popović 5', Milošević 47'
Zeta – Iskra 1:2
Vujačić 41' – Kukuličić 21', Došjlak 90'+1'