Poraz U-17 reprezentacije Crne Gore od Gruzije.

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Gruzije u drugom kolu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovim porazom izabranici Borisa Miličkovića izgubili su sve šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

U duelu sa domaćinom turnira ,,sokoli“ su prikazali bolju igru nego na premijeri protiv Italije, ali je presudilo to što su od finiša prvog dijela igrali sa igračem manje. Gruzijci su znali da iskoriste takvu situaciju i tako dođu do druge pobjede u grupi.
Domaćin je poveo u 28. minutu golom Zurika Davitašvilija, nakon čega je Crna Gora imala dobru šansu za izjednačenje, ali je Ognjen Gašević loše zahvatio loptu sa nekoliko metara iskosa od gola protivnika. U nastavku su Gruzijci udvostručili prednost zahvaljujući pogotku Hviče Kvaratškelija, dok je na suprotnoj strani Crna Gora imala još dva opasna pokušaja. Međutim, Mirko Milikić i Ivan Vukčević nijesu bili precizni.

- U današnjoj utakmici smo imali mnogo bolji odnos prema igri, veću agresivnost i mnogo smo više trčali u odnosu na duel sa Italijom. Uspjeli smo da korektno pariramo protivniku i povremeno djelovali solidno u polju, dosta držali loptu u svoj posjedu dok nijesmo ostali sa igračem manje i poslije toga, iako smo pokušali, bilo je izuzetno teško nešto više napraviti protiv Gruzije, koja je u ovom trenutku ispred nas i to je pokazala u ovom meču. Ipak, nemam što da zamjerim igračima, dali su maksimum, vidjelo se nakon meča koliko im je bilo stalo da izbore povoljan rezultat. Ostaje nam da se  što bolje oporavimo poslije ove teške utakmice za nas i pripremimo za posljednji duel u grupi protiv čvrste i nezgodne Letonije. U toj utakmici ćemo pokušati da popravimo utisak i bodovni skor na ovom turniru - izjavio je selektor Miličković.

Meč protiv Letonije na programu je u ponedjeljak 30. oktobra.

Gruzija - Crna Gora 2:0

Stadion Mikheil Meskhi, Tbilisi

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Strijelci
1:0 Zuriko Davitašvili 28’, 2:0 Hviča Kvaratškelija 46’

Žuti kartoni
Giorgi Abzianidze, Zuriko Davitašvili - Gruzija
Veljko Radenović, Mirko Milikić, Adbel Osmanović - Crna Gora

Crveni karton
Adbel Osmanović - Crna Gora

Gruzija: Luka Harašiladze, Cotne Kapanadze, Iva Gelašvili, Šota Nonikašvili, Irakli Azarov, Hviča Kvaratškelija, Giorgi Gulijašvili (od 73. George Gagua), Zuriko Davitašvili (od 80.+3 Giorgi Moistsrapeshvili), Giorgi Abzianidze (od 65. David Lordkipanidze), Anzor Mekvabišvili, Giorgi Šalikvašili.
Selektor: George Nemsadze.

Crna Gora: Petar Radulović, Andrej Pupović, Veljko Radenović, Mirko Milikić, Adbel Osmanović, Petar Vukčević, Ivan Bojović (od 65. Luka Mikić), Matija Drinčić, Ivan Vukčević (od 76. Marko Šimun), Ognjen Gašević (od 41. Amir Muzurovic), Egzon Dinoša.
Selektor: Boris Miličković.