U-17 reprezentacija Crne Gore poražena u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je poraz od Italije u prvom kolu preliminarnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Azuri“ su opravdali ulogu favorita i već do 18. minuta igre imali velikih dva gola prednosti. Mrežu Petra Radulovića tada su zatresli Alesio Rikardi i Nikolo Fađoli, da bi u nastavku konačan rezultat postavio rezervista Davide Gislandi. Rikardi je bio na pravom mjestu nakon odbrane Radulovića, Fađoli je rutinski završio dobru akciju svoje ekipe, dok je Gislandi iskoristio grešku odbrane Crne Gore.

- Italija je u ovom susretu bila kvalitetnija, stvorila više povoljnih prilika i postigla tri gola, od kojih dva poslije naših grešaka, izgubljenih lopti i neodlučnih reakcija. Što se naše igre tiče, nijesmo uspjeli da odgovorimo na pravi način i iskoristimo njihove slabosti u zadnjoj liniji, a golovi koji su primljeni praktično u dva minuta odredili su dalji tok utakmice. U drugom poluvremenu smo pokušali da uradimo nešto više, ali nijesmo bili dovoljno konkretni na sredini terena i na protivničkoj polovini. Falilo nam je i agresivnosti na sredini terena da napravimo pritisak na njihov vezni red. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i pripremiti se kako bismo odigali bolje protiv domaćina Gruzije. To nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica u kvalifikacijama - kazao je selektor Boris Miličković.

Naredni meč na turniru koji se igra u Tbilisiju ,,sokoli“ igraju protiv domaćina Gruzije, koja je danas slavila protiv Letonije sa 1:0. Ta utakmica na programu je 27. oktobra, sa početkom u 16 časova. 

Italija - Crna Gora 3:0

Stadion David Petriašvili, Tbilisi.

Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Strijelci

1:0 Rikardi 16', 2:0 Fađoli 18', 3:0 Gislandi 74'

ITALIJA: Alesandro Ruso, Alberto Paraceta, Lorens Serpe, Nikolo Armini, Ivan Mikeloti, Đuzepe Leone, Manu Đabua, Žan Fredi Greko (od 59. Davide Gislandi), Alesio Rikardi (od 70. Alesandro Kortinovis), Nikolo Fađoli (od 76. Rikardo Tonin), Edoardo Vergani.
Selektor: Karmin Nunciata.

CRNA GORA: Petar Radulović, Luka Mikić (od 77. Matija Drinčić), Mirko Milikić, Abdel Osmanović, Andrej Pupović, Petar Vukčević, Milan Vukotić, Andrija Krivokapić (od 41. Egzon Dinoša), Ivan Vukčević (od 66. Nikola Mudreša), Ognjen Gašević, Ivan Bojović.
Selektor: Boris Miličković.