Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Albaniju minimalnim rezultatom u meču drugog kola turnira preliminarne runde kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Aleksadra Miljenovića upisali su prvi trijimf na turniru koji se održava u Albaniji, pa će u posljednjem kolu, u duelu sa Ukrajinom, tražiti bodove za plasman u narednu rundu kvalifikacija. Ukrajinci su danas bili bolji od Norveške i upisali trijumf rezultatom 2:1.

Momenat odluke u duelu sa Albanijom desio se u 70. minutu, kada je Ilija Vukotić pogodio mrežu protivnika iz jedanaesterca. U finišu susreta,,sokoli” su imali nekoliko opasnih kontranapada koje nijesu pretvorili u ubjedljivije vođstvo.

- Utakmica je imala veliki značaj za obje ekipe, tako da je bila prilično tvrda i borbena, bez mnogo šansi. U većem dijelu utakmice imali smo inicijativu, dok je Albanija više napadala nakon što smo postigli gol. Najvažnije je da smo pobijedili i da su igrači pokazali veliku borbenost, motivaciju i agresivnost. Međutim, ne odgovara nam pobjeda Ukrajine, sada nije sve u našim rukama, već ćemo morati i da čekamo rezultat iz duela Norveške i Albanije, kazao je selektor Miljenović.

Posljednji meč u grupi 12 naša omladinska reprezentacija igra u utorak, 10. oktobra, protiv Ukrajine.

Crna Gora – Albabija 1:0

Stadion Selman Selmazi, Tirana.


Suduija: Anders Poulsen (Danska).

Strijelac
1:0
– Ilija Vukotić 70’ (p)

Žuti kartoni
Maraš Kumbula, Isuf Mirteza – Albanija

CRNA GORA: Maksim Milović, Mirza Hot, Miloš Drinčić, Nikola Kumburović, Bojan Roganović, Ilija Vukotić, Ognjen Peličić, Pavle Krstović (od 67. Radovan Bećirović), Vasilije Terzić (od 76. Vladan Bubanja),  Miloš Zečević, Nikola Krstović (od 90. Aleksa Marušić).
Selektor: Aleksandar Miljenović.

ALBANIJA: Pano Ćirko, Klajdi Burba, Sadik Cela, Kleto Đura (od 74. Mikelanđelo Metoli), Marjan Gurini, Rimal Hadžiju, Maraš Kumbula, Erald Ljakti (od 59. Kleandro Leši), Isuf Mirteza, Rezart Rama.
Selektor: Erion Bogdani.