Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Francuske rezultatom 2:1 u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mojaša Radonjića su nakon prvog poluvremena u Troji imali gol prednosti, ali je Francuska golovima rezervista Terijea i Musea stigla do preokreta.

Francuska je tokom svih 90 minuta bila bolji rival, ofanzivnija I konkretnija, ali je Crna Gora do 66. minuta imala vođstvo i priliku da sanja senzacionalni trijumf.

„Trikolori“ su od starta imali znatno veći posjed lopte, ali i nekoliko šansi od kojih najbolju nije iskoristio vezista Liona Dialo u 26. minutu. Francuzi su pravili pritisak pa su dobre prilike propustili Bamba i Dembele.

Promašaje domaćina Crna Gora je kaznila u posljednjim sekundama prvog dijela – kardinanu grešku štopera Dijakabija, koji je želio da vrati loptu golmanu Kamari, iskoristio je Skenderović, koji je iz neposredne blizine rutinski pogodio za prednost našeg tima.

Vođstvo ,,crvenih” uslovilo je da u nastavku sve snage budu orjentisane na odbranu, za razliku od Francuske koja je od starta krenula vrlo ofanzivno i već u 48. minutu mogla do izjednačenja, ali se nakon udarca Truzara istakao golman Šarkić.

Nevjerovatni Terije, koji je protiv Kazahstana postigao het-trik, samo par sekundi nakon ulaska u igru, nakon ubačene lopte iz kornera donio je izjednačenje domaćinu. U 75. minutu Muse je nakon centaršuta Ndombelea potpuno sam glavom pogodio sa pet-šest metara za totalni preokret.

Francuska – Crna Gora 2:1

Stadion L'Ob, Troa.


Sudija: Erez Papir (Izrael).

Strijelci
0:1
– Meris Skenderović 45'+1', 1:1 - Martin Terije 66', 2:1 – Lis Muse 75'

Žuti kartoni
Nikola Vujnović, Dejan Kotorac, Milija Golubović, Miomir Đuričković – Crna Gora

FRANCUSKA: Binguru Kamara, Abdu Dialo, Muktar Dijakabi, Luka Truzar, Musa Dembele (od 83. Maksim Lopez), Džonatan Bamba, Tanguj Ndombele, Samuel Grandsi (od 66. Martin Terije), Olivije Boskalji, Banžaman Pavar, Olivije Ntšam (od 65. Lis Muse).

CRNA GORA: Matija Šarkić, Momčilo Rašo, Andrija Vukčević, Stefan Lončar (od 85. Boško Guzina), Marko Roganović, Nikola Vujnović, Emir Azemović, Meris Skenderović, Dejan Kotorac (od 72. Milija Golubović), Miomir Đuričković, Driton Camaj (od 76. Dragan Grivić).