Stefan Savić i Adam Marušič govorili su o ambicijama reprezentacije Crne Gore uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv najbolje selekcije Danske. 

Reprezentativci Crne Gore istrčali su večeras na odlično pripremljen travnati tepih Gradskog stadiona u Podgorici i odradili treći trening u sklopu priprema za pretposljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Dasnke.

Prijatno iznenađenje dočekalo je „sokole“ po dolasku na najveću crnogorsku arenu – potpuno promijenjen izgled svlačionice dočekao je Jovetića i drugove.

Pola sata prije početka treninga na pitanja predstavnika medija odgovarao je dvojac iz odbrambenog bedema naše selekcije – Stefan Savić i Adam Marušić.

- Od starta kvalifikacjia mislili smo samo o prvoj utakmici koja slijedi i to nas je dovelo do ambijenta da sada svi pričaju o fudbalskoj reprezentaciji, da svi žele da dođu na stadion, da se traži karta više. Sa ovim do sada napravili smo veliki uspjeh jer smo mlada ekipa. Sada svi moramo da pružimo dodatni napor da se domognemo makar drugog mjesta koje vodi u baraž. To je naš cilj, rekao je Savić.

Defanzivac Atletika vjeruje da „sokoli“ imaju snage za taj dodatni napor i odlučujući korak u borbi za plasman na Mundijal.

- Moramo da damo sve, još veći motiv nam je to što igramo kod kuće. Na startu kvalifikacija smo realno bili ispod nekih reprezentacija po kvalitetu, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Mislim da imamo snage da napravimo još jedan, presudan korak i osvojimo drugo mjesto, ali što se ne bismo i direktno plasirali na Mundijal, kaže stameni defanzivac.

Savić je biranim riječima govorio o narednom protivniku, selekciji Danske.

- Definitivno imaju moćan tim, vidjelo se to protiv Poljske. U pitanju je veoma kvalitetna reprezentacija, u usponu je forme. Danci su počeli bolje da igraju poslije poraza od nas, promijenili su i sistem. Ali, to može da se kaže i za nas, jer i mi igramo dosta dobro. Čitao sam neke izjave Danaca, vidim da se čude kako smo ih savladali u Kopenhagenu, pa ćemo probati da im priredimo još jedno čudo. Imamo i mi adute, ali nećemo juriti u napad po svaku cijenu. Moramo da budemo pametni, a gol može da se postigne i u sudijskoj nadoknadi. Protiv Rumuna smo bili strpljivi, iako smo takođe imali imperativ pobjede, ali smo čekali šansu i dočekali je kada je gol postigao Stevan Jovetić. To je recept i za Dansku, siguran sam da možemo da je ugrozimo, zaključio je Savić.

Adam Marušić, neumorni desni bek našeg nacionalnog tima, ističe da ne treba mijenjati pristup ovoj utakmicu u odnosu na sve prethodne.

- Pokazali smo da imamo kvalitetan tim, igramo zaista dobro... Sada smo tu gdje smo, vidjećemo gdje ćemo biti poslije Danske. Naš protivnik ima odlične pojedince, ali je veoma jak i kao ekipa. Biće teško, zaista su veoma ozbiljan tim. Potrebno je da u ovaj meč uđemo kao i u svaki prethodni, svjesni da moramo da budemo pravi kao tim. Moramo da kao grupa budemo na nivou, nijedan pojedinac da se ne štedi, kao i do sada. Onda možemo da očekujemo pozitivan rezultat, kaže Marušić.

Defanzivac italijanskog Lacija dodaje da su Danci izuzetni na taktičkom planu.

- Taktički su veoma dobri, igraju sve bolje. Ali, analizirali smo ih, znamo im i mane i vjerujem da ćemo ih iskoristiti. Potrebno je da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, u ovakvim utakmicama je to veoma bitno, zaključio je vihorni desni bek „sokola“.

Naredni trening naša nacionalna selekcija odradiće u srijedu, 4. oktobra od 18:45 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Tačno u podne u Kući fudbala održaće se konferencija za novinare na kojoj će govoriti selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Stevan Jovetić.