Osam igrača istrčalo je na glavni teren Trening kampa FSCG – golmani Petković i Božović, odnosno Zverotić, Tomašević, Đorđević, Kojašević, Savićević i Hakšabanović.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za posljednja dva duela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv selekcija Danske i Poljske.

Osam igrača istrčalo je na glavni teren Trening kampa FSCG – golmani Petković i Božović, odnosno Zverotić, Tomašević, Đorđević, Kojašević, Savićević i Hakšabanović. Prvi radni dan, zbog virusne prehlade, propustio je i selektor Ljubiša Tumbaković.

Pola sata prije početka prvog radnog dana u Trening kampu FSCG o predstojećim izazovima za „sokole“ govorio je Danijel Petković.

- Može se reći da su ovo mečevi istine, dva posljednja koja igramo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Krenuću od sebe, a mislim da je tako i kod drugih igrača, ne osjećam neki preveliki pritisak iako nas čekam izuzetno važna utakmica u četvrtak. Nemamo šta da izgubimo na toj utakmici, samo mnogo da dobijemo i nadam se da ćemu uspjeti. Mislim da reprezentaijca nije imala do sada ovako važan meč, biće to najveća utakmice za mnoge od nas u karijeri i daćemo sve od sebe da je odigramo najbolje što možemo. Nadam se da ćemo odigrati još jednu mirnu utakmicu, kao što je to bio slučaj protiv Rumunije i Danske u Kopenhagenu. Treba da budemo mirni, staloženi, da se dobro postavljamo, ali čekati priliku da se ukaže, rekao je Petković.

Foto: Adel OmeragićFoto: Adel Omeragić

„Jedinica“ Crne Gore ističe da će Danci biti izuzetno skoncentrisani na meč ali i da postoji određena doza prtiska kod njih.

- Danci su odigrali dvije perfektne utakmice, posebno su dobri bili protiv Poljske, koju su prilično lako savladali. Međutim, od tada je prošlo mjesec dana, ipak je to određena pauza, pa je vrlo je moguće da neće u istom ritmu odigrati naredne utakmice. Dosta toga zavisi i od nas, ipak se igra na našem terenu. Sama činjenica da Danci u Podgoricu dolaze tri dana ranije dovoljno govori kako se spremaju za ovu utakmicu. Za ovo vrijeme koliko sam u reprezentaciji još nijesam vidio da neko dođe toliko ranije uoči utakmice. Sigurno je da dolaze veoma koncentrisani, ali i da imaju veliki pritisak, dodao je golman Lorijena.

Petković vjeruje da navijačima ne treba posebna pozivnica za duel sa Dancima.

- Mislim da i ne treba nešto posebno da pozivamo navijače. Vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, znam da se već danima traže karte. Navijačima poručujem da budu uz nas, a mi obećavamo da ćemo dati sve od sebe, zaključio je Petković.

Naredni trening naša selekcija odradiće u ponedjeljak od 18:00 časova na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Pola sata ranije održaće se brifing za predstavnike medija.