Mladu reprezentaciju Crne Gore očekuju dueli sa Francuskom i Slovenijom u kvalifikacijama za U-21 EURO 2019. godine. 

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača za mečeve kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo protiv selekcija Francuske i Slovenije.

Radonjić je za duele u Troi i Podgorici pozvao 21 igrača - golmani: Matija Šarkić (Vigan, Engleska), Vidoje Popović (Bokelj), Arijanet Murić (Mančester siti, Engleska); odbrana: Momčilo Rašo (Rabotnički, Makedonija), Andrija Vukčević (Spartakl Subotica, Srbija), Dragan Grivić (Grbalj), Marko Roganović (Mladost), Emir Azemović (Doomžale, Slovenija), Aleksandar Milić (Kom); vezni red: Stefan Lončar (Sutjeska), Milija Golubović (Rudar), Stefan Vukčević (Zeta), Dejan Kotorac (Rudar), Mioimir Đuričković (Rudar); napad: Nikola Vujnović (Viljareal, Španija), Mihailo Perović (Voždovac, Srbija), Filip Kukuličić (Iskra), Meris Skenderović (Hofenhajm, Njemačka), Driton Camaj (Budućnost), Zoran Petrović (Mladost) i Boško Guzina (Rad, Srbija).

- Spisak su „skrojile“ povrede, kojih je, kada se uzme u obzir činjenica da većina igrača nije standardna u svojim klubovima, neuobičajeno mnogo. Sedam igrača je povrijeđeno, dok su trojica sa omladinskom reprezentacijom, što je praktično čitava jedna postava. Zbog ovakvih situacija smo i proširili spisak na prijateljskim utakmicama koje smo igrali, pa su svi pozvani igrači već bili dio mlade reprezentacije, rekao je selektor Radonjić i dodao da će golman Murić biti u sastavu ekipe samo za duel sa Slovenijom.

Iskusni stručnjak ističe da meč sa Francuskom dolazi u nepovoljnom momentu za našu selekciju.

- Francuska je najbolja ekupa u grupi i najteži mogući protivnik za nas u ovom trenutku, uzimajući u obrzir sve pehove koji su nas zadesili. Ukoliko svi dođu zdravi i pripreme se na najbolji način, moći ćemo, uz veliko požrtvovanje i disciplinu tokom 90. minuta susreta, da se nadamo pozitivnom rezultatu. Za nas je, u ovom trenutku, osvajanje boda pozitivan rezultat, dodao je kormilar „mladih sokola“.

Radonjić kaže da Slovenija nije na nivuou Francuske i da će naša selekcija dati sve od sebe da ostane konkurentna u daljem toku kvalifikacija.

- Slovenci sigurno nisu na nivou Francuske i sa njima možemo da igramo. Savladali smo ih jednom ove godine, na turniru Lobanovski rezultatom 3:2. Ipak, to ništa ne znači jer nas očekuje potpuno drugačija utakmica. Ono što će biti problem, računajući trenutnu formu igača i činjenicu da ne igraju previše u svojim klubovima, je kratak period između dva susreta. Međutim, moramo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u Podgorici i na taj način ostanemo konkurentni u daljem tokukvalifikacija, zaključio je Radonjić.

Duel Francuska – Crna Gora igra se 5. okotobra sa početkom u 19:00 časova. Duel sa selekcijom Slovenije zakazan je za 9. oktobar sa početkom u 17:30 časova.