Trening kamp Fudbalskog saveza Crne Gore ugostio je danas više od sedamdeset dječaka i djevojčica, čime je obilježena Grassroots sedmica. 

Grassroots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore organizovala je danas na terenu Trening kampa akciju povodom obilježavanja Grassroots semice, događaja koji obilježavaju sve čanice UEFA.

Sedamdesetak mališana imalo je priliku da osjeti čari igre na zelenom tepihu kroz nekoliko igrica prilagođenih uzrastu do devet godina.

Prije nego što su istrčali na travnati tepih drugog terena Trening kampa mališani su obišli Kuću fudbala, gdje im je Amil Gerina, koordinator rada Grassroots kancelarije, govorio o vrijednostima koje njeguje fudbal.

Selektor ženskih reprezentacija Derviš Hadžiosmanović, uz pomoć zaposlenih u FSCG, vodio je igre vještine sa ciljem da djevojčicama i dječacima boravak na fudbalskom terenu učini što interesantnijim.

- Kako Evropska komisija proslavlja sedmicu sporta, UEFA se priključuje toj akciji proslavom Grassroots sedmice. Tim povodom Fudbalski savez je i ove godine organizovao niz akcija kako bi obilježio ovaj događaj. Nakon druženja sa rekerativcima koji se bave futsalom, centralni dio obilježavanja bila je današnja manifestacija, na kojoj smo ugostili sedamdeset dječaka i djevojčica školskog i predškolskog uzrasta. Mališani su imali priliku da pored obilaska administratinog centra FSCG uživaju u igricama na velikom terenu. Želja nam je bila da se uključe i oni koji nisu profesionalno vezani za trenerski posao, pa su ljudi zaposleni u FSCG asistirali i bili koordinatori igrica na zelenom tepihu. Dječaci i djevojčice su uživali u vremenu provedenom na terenu, uz osmjeh izvršavali sve zadatke koji su im dodjeljeni i pokazali ono što je suština bavljenja fudbalom u njihovom uzrastu – uživanje na terenu i druženju sa vršnjacima, rekao je koordinator Grassroots kancelarije Amil Gerina.