Omladinska reprezentacija Crne Gore remijem sa Izraelom startovala je na memorijalnom turniru ,,Stevan Ćele Vilotić”.

Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su vođstvo zahvaljujući golu Jovana Jablana, ali prednost nijesu uspjeli da zadrže do kraja.

U prilično otvorenom meču i jedni i drugi mogu da žale za propuštenim. Izraelci su prvi zaprijetili, u 35. minutu Raz Šlomo je šutirao glavom pored stative gola Maksima Milovića.

,,Sokolići” su uzvratili preko Sergeja Grubača u 43, čiji je šut sa 18 metara iskosa završio tik iznad prečke gola Izraela.

Na startu drugog dijela Izraelci su imali dobru šansu, ovog puta udarac Almoga sa nekoliko metara brani Milović. Za taj promašaj Crna Gora je ubrzo kaznila - Ilija Vukotić je dobro prošao, uputio loptu u peterac protivnika, gdje je dočekao Jablan i glavom poslao u mrežu. Izjednačenje je stiglo u 71. minutu, Almog je u toj situaciji bio precizniji nakon centaršuta sa desne strane.

Do kraja meča viđena je još stopostotna šansa naše selekcije - Aleksa Marušić pogodio je prečku sa nekoliko metara.

- Dobra utakmica, otvorena, bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani. Imali smo vođstvo od 1:0 i stopostotnu priliku u finišu, kada smo pogodili prečku. Ali, prema svemu viđenom, mislim da je neriješen rezultat najrealniji. Raduje to što su momci bili maksimalno odgovorni i borbeni, utakmica je bila fizički veoma naporna, pogotovo jer se igralo po velikoj vrućini, rekao je selektor Miljenović.

Naredni meč na turniru omladinci Crne Gore igraju u subotu 2. septembra, protivnik je Mađarska. Utakmica počinje u 17 časova.

Izrael – Crna Gora 1:1

Stadion Bačke, Subotica.

Sudija: Novica Andreovski (Srbija).

Strijelci
0:1
– Jovan Jablan 54', 1:1 – Elion Almong 71' (p)

IZRAEL: Danijel Perez, Nadir Ofek, Omri Luzon, Raz Šlomo, Guj Kaufman, Jarden Šoa (Uziel Pedro), Elion Almog, Eden Karzev, Asaf Sela (Šadi Masarva), Nil Goldberg (Mohamad Sarsor), Mohamad Kanan.

CRNA GORA: Maksim Milović, Radule Krulanović, Bojan Roganović (Zvonko Ceklić), Vasilije Terzić (Aleksa Marušić), Nikola Kumburović, Jovan Jablan, Mirza Hot (Božidar Bujiša), Miloš Zečević (Emiks Kriještorac), Sergej Grubač (Pavle Krstović), Ilija Vukotić, Vladan Bubanja.